Credincioșii catolici sărbătoresc Învierea Domnului

Romano-catolicii sărbătoresc astăzi Învierea Domnului. Câteva sute de credincioși de rit catolic din municipiul Caransebeș au ținut să fie prezenți la slujba de Înviere oficiată în catedrala romano-catolică din centrul urbei de către părintele Martin Neagu.

După Sfânta Liturghie credincioșii au primit lumina după ritualul aprinderii focului în afara bisericii.

„O slujbă frumoasă cu foarte mulți participanți catolici și invitații lor. Paștele este cea mai mare sărbătoare a creștinătății pentru că așa cum spune Sfântul Paul: Dacă Hristos nu ar fi înviat din morți totul ar fi fost în zadar. Tocmai de aceea doresc pe această cale să le urez creștinilor catolici un Paște Fericit, binecuvântat de haruri din partea Bunului Dumnezeu, și Hristos cel Înviat să le aducă pacea, liniștea și lumina de care avem, de fapt, nevoie, în inima și sufletul nostru”, ne-a declarat la finalul slujbei părintele paroh Martin Neagu.

Printre invitați s-au numărat sportivii echipei Volei Club Banatul Caransebeș, care au venit la invitația președintelui Stepanescu Cristian Anton, dar și primarul Marcel Vela, care nu lipsește de la slujbele importante din rândul comunității catolice din Caransebeș.

„A fost o seară minunată, o slujbă de înviere care ne-a sensibilizat pe toți cei prezenți și este un motiv bun să le urăm concetățenilor noștri catolici să aibă parte de sărbători fericite și multă lumină și bucurii în suflete”, a declarat primarul Marcel Vela.

Edilul urbei a observat că ceasul din turnul bisericii, vechi de 114 ani, nu funcționează, astfel că a convenit cu părintele Martin Neagu ca administrația urbei să găsească o soluție de a-l repara, întrucât are o importanță istorică deosebită.