Petrecere cu ștaif pentru pensionarii din Moldova Nouă [FOTO/VIDEO]

Adrian Torma se ține de promisiunea făcută pensionarilor, în campania electorală, și anume organizarea, în fiecare an, a Revelionului pentru „tinerii vârstnici”, așa cum obișnuiește edilul să-i alinte pe cei de vârsta a treia. Drept urmare, acest trend merge mai departe, bifând anul acesta cea de-a treia celebrare a evenimentului.

În jur de 300 de pensionari din orașul de la malul Dunării au sărbătorit trecerea în noul an mai ceva ca-n tinerețe. Cu sau fără partener, îmbrăcați la patru ace, bunicii și bunicuțele au luat cu asalt Sala de evenimente Alex, acolo unde bucatele alese, muzica și voia bună urmau să le ofere biletul spre o seară de vis (fără griji și fără probleme), cum poate de mult nu au mai avut parte.

Noutatea din cadrul tradiției Revelionului pensionarilor din orașul dunărean s-a remarcat prin faptul că, la cea de-a III-a celebrare a fastuosului eveniment, Consiliului Director al Filialei APR Moldova Nouă i s-a alăturat Asociația Pensionarilor din Vechea „Clisura Dunării”, lucru care l-a făcut pe Torma să sublinieze următorul aspect: „Moldova Nouă are un primar român, cu inimă de sârb!”.

Prezent la momentul vârstnicilor a fost și preotul Ioan Nedelcu, cel care a ținut să le transmită celor prezenți următorul mesaj: „Vă îmbrățișez cu toată dragostea și vă doresc un an binecuvântat, cu pace, lumină-n suflet și să trăiți întru mulți și fericiți ani!”.

Seara dedicată pensionarilor a continuat cum nu se putea mai bine, iar momentele trăite de vârstnici s-au transformat în adevărate povești, demne de transmis nepoților. De la hore pe ritmurile muzicii populare sârbești, românești până la celebrele melodii care le-au stârnit aducerile aminte („Te-aștept să vii”, „Dragoste la prima vedere””, „Drumurile noastre toate”), nimeni nu a stat jos, lucru care nu numai că a fost un exemplu dat tinerilor, ci a scos în evidență și faptul că, deși trupul îmbătrânește, sufletul rămâne același: ca la 20 de ani!

Pentru ca acest eveniment să aibă loc, familia Torma a scos din buzunar suma de 12.000 lei, Adrian Torma subliniind aici că organizarea evenimentului de către familia sa „nu este o fală, ci o normalitate, iar tot ceea ce se-ntâmplă acum, aici, nu are nicio legătură cu ceea ce fac eu la Primărie!”.