Peste tot e ca la Reșița! Doru Dinu Glăvan denunță fapte de corupție la o universitate din Timișoara!

Personaj controversat din cauza felului în care a condus studioul regional Reșița al radioului public, unde și-a angajat aproape întreaga familie, a odelor închinate unor politicieni, astăzi aflați în sălile de judecată, dar și din multe motive legate de alte activități ale acestuia și studiile superioare pe care le-ar avea sau nu, Doru Dinu Glăvan militează pentru păstrarea identității Universității „Eftimie Murgu”. Nu de alta, dar în facultățile din Timișoara corupția ar fi și mai mare!

Glăvan nu poate sta în banca lui și, după ce în urmă cu câteva săptămâni a vorbit despre nepotismul și angajările sau promovările dubioase de la universitatea reșițeană, acum îi trimite pe procurorii DNA la Timișoara, să vadă acolo corupție, nu la Reșița! „Reprezint o grupare de intelectuali constituiți într-o societate civilă care se numește Agora cărășeană, care nu condamnă, nu pune cătușe, dar nu lasă autoritățile și societatea să meargă haotic. Acum luptăm pentru salvarea identității universității. Pentru presa reșițeană nu ar fi o mândrie să se spună că a contribuit să dispară universitatea. Din păcate, există o mare ostilitate, o văd și la Primăria Reșița”, a afirmat fostul director Radio Reșița, ca și cum presa care a prezentat cu lux de amănunte situația de la „Eftimie Murgu” ar trebui să se simtă vinovată într-un fel de șpăgile luate de zeci de profesori și de nopțile de amor nebun trăite de Florin Franț.
Ca să înțelegem exact ceea ce dorește cu privire la universitate, Glăvan a continuat: „Organele abilitate să facă ordine, să se continue să se facă curățenie! Absorbția consider că este o lașitate. Prima măsură, pe care ministrul cred că a și luat-o, este un control puternic al ANAF, să vadă ce e cu banii. De ce nu ajung banii și dacă banii care au fost până acum au fost cheltuiți cu chibzuință”. Acesta pune oarecum la îndoială calitatea managementului exercitat de Doina Frunzăverde, dar pe de altă parte a primit informații că nu prea ar avea cine să-i ia locul în cazul unei demisii de onoare. Demisie pe care, oricum, rectorul UEM a respins-o din start.
Doru Dinu Glăvan consideră că activitatea la „Eftimie Murgu” trebuie să meargă mai departe, deoarece nici la Timișoara nu se face mai multă școală. Și acolo, corupția ar fi în floare. „Doresc o universitate «Eftimie Murgu» curată, pentru că, din păcate, la Timișoara, în anul care s-a încheiat, de pildă, la una din universități există un caz când profesorul cutare n-a plecat până când băieții și fetele nu au decartat cât trebuie, nu a ieșit din curtea universității cu mașina și a stat să-și numere euro. Peste tot așa e, nimeni nu-ți face pe gratis, nimeni nu-ți face până nu dai ceva!”, a argumentat portavocea Agorei cărășene.

banner 1000 x 100 hd

Comments

 1. Adam says:

  S-ar putea sa aiba dreptate. Se stie de un cadru didactic de la UVT de la Teologie, istorie care are relatii cu studentele, de cei de la drept care mai i-au din cand in cand (nu in forma continuata!) spaga, de la medicina din Tm care cumpara examenele cu bani sau favoruri sexuale (vezi cazul tipei care impreuna cu iubitul au omorat si transat un tigan pentru ca acesta s-a bucurat de favoruri sexuale, dar nu a dat banii pe care respectiva i-ar fi folosit sa cumpere examenele de la medicina unde era studenta) etc.Cred ca ai dreptate d-le Glavan!

 2. Podsekalnikov says:

  Uau, exista coruptie la nivel national? De cand?

 3. popescu says:

  MAESTRE CATE EMISIUNI AI FACUT LA RADIO RESITA IN CARE SA CRITICI CORUPTIA DE LA UEM (NICI MACAR UNA) IN SCHIMB AI RIDICAT OSANALE LA TOT FELUL DE POLITRUCI CARE AU AJUNS LA BECIUL DOMNESC, AR FI CAZUL SA FACI UN REPORTAJ CU EI, CA AU FOST SPONSORI BUNI.AI AJUNS SA COMPARI UNIVERSITATEA TIMISOARA CU INST. DE SUBINGINERI RESITA , VORBA INTELEPTULUI FRAIERUL MOARE DE GRIJA ALTUIA.SIGUR MAESTRE ITI APERI COLEGII SECURISTI CARE FURNIZAU INFORMATII.

 4. A Gore says:

  Cind vorbeste despre coruptie domnu DDG stie despre ce vorbeste ca nu a trait degeaba. Cu ce se ocupa de cind nu mai lacrimeaza in direct din varful dealului vedem aici:
  http://www.cotidianul.ro/uniunea-ziaristilor-profesionisti-pusa-pe-butuci-de-socotitorul-de-cornere-dd-glavan-253139/

 5. Ioan says:

  Iarasi unul se gaseste sa scrie ca se se afle in treaba atunci cand cineva cauta sa indrepte lucrurile in care o tara intreaga sa balaceste , omule uitate la réalitatea in care traiesti si indreaptati talentul sa fi cu adevarat utile societatii .

 6. Kolea says:

  Ce vrei , asa sunt unii le place sa scrie Istorii de care nimeni nu se intereseaza , depasite de réalitate si nu ajuta la nimic . . .