Peste 92.000 de puieți, gata să revigoreze fondul forestier al Ocolului Silvic Moldova Nouă

În condițiile în care schimbările climaterice sunt tot mai pregnante în viața de zi cu zi, iar guvernele lumii iau măsuri pentru stoparea acestora, iată că există și inițiative locale care contribuie la acest efort de anvergură. Este și cazul Ocolului Silvic Moldova Nouă care, în scurt timp, va da startul unei campanii de împădurire, suprafața vizată depășind, în acest an, 18 hectare.

Dacă în ultima perioadă vedem frecvent decopertarea unor zone împădurite ca urmare a exploatărilor forestiere masive, iată că există și un demers care are drept scop regenerarea pădurilor seculare, făcând astfel posibilă asigurarea unui echilibru între om și natură. Despre ce urmează să se întâmple mai exact în zona arondată Ocolului Silvic Moldova Nouă, directorul Ion Cârpian a detaliat:

„Într-o perioadă scurtă de timp, în funcție de evoluția vremii, vom da startul campaniei de împădurire la nivelul Ocolului Silvic Moldova Nouă. Astfel, îi invit pe toți cei care sunt interesați și doresc să vadă cum ia naștere o pădure să ni se alăture. Această acțiune va consta în: pregătirea terenului pentru împădurire, scoaterea puieților din pepiniere, transportul acestora pe șantierele de împădurit și plantarea propriu-zisă”.

Referitor la suprafața de împădurit în acest an, dar și în privința numărului necesar de puieți, Ion Cârpian a adăugat:

„Ocolul Silvic Moldova Nouă are două pepiniere silvice: pepiniera Zăvoi și Zlatița. Astfel, suprafața de împădurit stabilită pentru anul în curs este de 18,14 hectare. Aceasta se compune din: împăduriri integrale – 6,8 ha, terenuri preluate prin schimb – 7,13 ha, refaceri și calamități – 2,5 hectare și completarea golurilor – 1,7 ha. Necesarul de puieți pentru această împădurire este de 92.200 din care 62.600 de puieți vor fi din pepinierele proprii, iar cele peste 31.000 – din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin. Printre speciile care urmează să fie plantate putem enumera: gorun, fag, stejar, paltin de munte, salcâm, pin, frasin și cireș”.

Sursa foto principal: ziaruldeiasi.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/