12 școli și grădinițe din Caraș-Severin se află în scenariul roșu! VEZI AICI situația fiecărei unități de învățământ din județ

O școală și o grădiniță din Caraș-Severin rămân complet închise. În același timp, peste 40% dintre unitățile de învățământ din județ încep semestrul al doilea în scenariul galben, ceea ce înseamnă că vor participa fizic la ore doar preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din anii terminali. În patru dintre orașele județului toți elevii revin în bănci.

Instituția Prefectului Caraș-Severin a anunțat care sunt unitățile de învățământ care își pot primi din nou elevii în bănci, fie pe toți, fie doar o parte dintre ei. Scenariile de funcționare au fost propuse de către consiliile de administrație ale unităţilor de învăţământ și avizate ulterior de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin.

Pentru încadrarea fiecărei unități de învățământ într-un scenariu s-a luat în calcul incidența cazurilor de coronavirus din fiecare localitate valabilă la data de 5 februarie. Așa s-a stabilit că 4 comune sunt în scenariul roșu, 3 dintre ele având o incidență mai mare de 3, iar una – chiar mai mare de 6. În această ultimă situație se află Ramna, acolo unde atât școala, cât și grădinița rămân complet închise, iar cei 103 copii vor continua să învețe exclusiv online. Celelalte 3 comune, cu incidența cazurilor de coronavirus între 3 și 6, sunt Ezeriș, Vermeș și Glimboca. Aici revin în bănci doar preșcolarii și elevii din clasele I-IV.

225 de unități de învățământ, cu un total de 13.217 elevi, au primit undă verde pentru a-și redeschide porțile pentru toți copiii, incidența din aceste localități fiind mai mică sau egală cu 1. Orașele care se înscriu pe această listă sunt Anina, Băile Herculane, Moldova Nouă și Oțelu Roșu.

Alte 172 de unități de învățământ, cu un total de 22.370 de elevi, se află în scenariul galben, cu incidența mai mare de 1 și cel mult egală cu 3. Asta înseamnă că vor reveni în bănci de mâine doar preșcolarii, elevii din clasele primare și cei din clasele terminale. În mediul urban aceste reguli se aplică pentru Reșița, Caransebeș, Oravița și Bocșa.

Scenariile se pot modifica pe parcurs, în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus. Modificările privind desfășurarea cursurilor vor fi stabilite de fiecare dată în cadrul ședințelor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Dați click aici pentru SITUAȚIA FIECĂREI UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN CARAȘ-SEVERIN.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/