Șase! Se întoarce Cican!

Gonit, la propriu, din oraș, fostul manager al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș se (re)întoarce la bază. Nu azi, nu mâine. Aveți puțintică răbdare voi, toți care ați avut încredere în el pe când se războia, fără nicio șansă, cu miniștrii liberali, cu prefectul Gâfu și cu medicii care îi erau potrivnci. Cu siguranță o va face în primăvara aceasta. Și nu doar pentru satisfacerea orgoliului rănit, ci și pentru faptul că gugulanii îl vor înapoi. Mai rar vezi așa ceva într-o lume dominată de încrâncenare și răutate, să te vrea populimea înapoi pe o funcție de conducere la stat!

Dincolo de orice s-ar spune despre el, Adrian Cican e un tip dat dracului. În sensul bun. Isteț, căpos, descurcăreț, carismatic, face treabă oriunde îl pui. Jumătate oltean, jumătate bănățean și pe de-a-ntregul profesionist, știe de unde să apuce un lucru și, ceea ce e foarte important, știe ce să facă cu el. Avem exemple pe când a condus spitalul din Caransebeș. Ceea ce n-au făcut alții în 30 de ani a realizat el în câteva luni. A amenajat saloanele anti-COVID și cabinetele pentru ambulatoriu ce deveniseră proprietarea medicilor. I-a pus pe unii la punct, în spiritul și litera legii, cum ar spune un avocat, și și-a câștigat simpatia pacienților.

La Orșova, la fel. A făcut pe dracu-n patru și a adus primul computer-tomograf din istoria spitalului, a achiziționat, în premieră, un aparat Roentgen mobil, așteaptă aprobarea unui proiect privind secțiile ATI și Chirurgie, în valoare de 770.000 de euro și alte „mărunțișuri” la care nici nu visau orșovenii. Recent, în containerele donate de Primărie, a amenajat trei cabinete medicale, precum și două garsoniere pentru medici. E mult? E puțin?

1000x100 casa brutarului

Dar, dincolo de toate acestea, Adrian Cican a dovedit că are ce-i trebuie în pantaloni, lucru greu de găsit astăzi la șefii de instituții, teleghidați politic. A dovedit-o în disputele cu prefectul Gâfu, cu fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, cu prim-procurorul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, cu factorii politici din Mehedinți. De fiecare dată legea a fost de partea lui, și asta nu pentru că pe el îl cheamă Cican.

Adrian Cican se va întoarce, dar nicidecum să-l parafrazeze pe Vodă Lăpușneanu cu ale sale vorbe „De mă voiu scula, pre mulți am să popesc și eu”, ci pentru a munci și a continua ce a început la spitalul din Caransebeș. Pentru așa ceva merită să se întoarcă, chiar de-o fi să se ia din nou la trântă cu sistemul.