Amenzi de peste 57.000 lei pentru cărăşenii care au sfidat măsurile impuse în starea de alertă

Peste 480 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii cărășeni în acest sfârșit de săptămână, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Weekendul trecut, echipele mixte formate din polițiști, jandarmi, împreună cu polițiști locali, angajați ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin, au desfășurat acțiuni de verificare în zone aglomerate, în trafic, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona lăcașelor de cult, în stațiunile montane, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

La nivelul județului Caraș-Severin au participat în total 300 de efective. Au fost verificate 107 societăți comerciale şi 589 mijloace de transport persoane, fiind legitimate aproape 4.000 de persoane.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 485 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.500 lei, dintre care 407 – pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe cetățeni să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare şi a prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale. Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri”, este mesajul reprezentanților IPJ Caraș-Severin transmis locuitorilor din județ.

tmc 640