Peste 80 de perechi de ghetuţe pentru copiii nevoiaşi din Moldova Nouă

Zeci de copii din orașul de la malul Dunării au toate motivele să se bucure de venirea sărbătorilor de iarnă, întrucât ajutoarele lui Moș Nicolae – oameni cu suflet mare – au avut grijă ca zâmbetul și privirea lor inocentă să nu pălească în fața lipsurilor și nevoilor cărora trebuie să le facă față zi de zi pentru a merge mai departe.

Organizată de către parohia ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă, campania „Ghetuțele lui Moș Nicolae” a fost și în acest an un real succes, peste 80 de micuți din oraș fiind beneficiarii zecilor de perechi de încălțăminte noi-nouțe, astfel încât aceștia să nu-și mai facă griji atunci când gradele cu minus de afară își manifestă supremația.

Ghetuțele îmblănite lăsate de moșul cu daruri sub bradul din cadrul bisericii au stârnit o explozie de sentimente în sufletele micuților care cuminți își căutau încălțămintea potrivită vârstei, aceștia povestindu-i totodată părintelui că, în ghetuțele de acasă, Moș Nicolae s-a rezumat doar la dulciuri.

„Cuvintele Sfântului Apostol Pavel «să nu cautăm ale noastre, ci ale aproapelui», au fost motto-ul credincioșilor care s-au implicat în acestă campanie și au dăruit, din iubire, și celorlalți. În această dăruire se descoperă taina iubirii şi în acest sens a zis Hristos că mai fericit este a da decât a primi. Cel care se dăruieşte pe sine aproapelui său prin tăierea voii primeşte în schimb pe aproapele său şi binecuvântarea lui Dumnezeu, după cum Avraam, care a fost gata să-şi jertfească fiul, a primit înapoi şi fiul, şi binecuvânta­rea. Dragostea cere întotdeauna aceas­tă jertfă”, a precizat părintele Ion Nedelcu, preot în cadrul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă, pentru expressdebanat.ro.