Casa de Cultură Moldova Nouă, sub semnul iubirii prin intermediul volumului „Târziu e, Doamnă, devremele-i târziu…”

Scriitorul Sorin Gârjan revine în orașul de la malul Dunării cu scopul de a încălzi atât atmosfera răcoroasă a lunii decembrie, dar mai ales să topească aisbergurile din interiorul fiecăruia dintre noi lăsând iubirii frâu liber să se manifeste și să creeze – totul prin intermediul volumului: „Târziu e, Doamnă, devremele-i târziu…”.

Casa de Cultură Moldova Nouă va fi astăzi, 9 decembrie, începând cu ora 18.00, gazda unui eveniment de-a dreptul special în prag de sărbători, un eveniment în care autorul Sorin Gârjan, originar din Anina, vine să-i răscolească pe locuitorii de la malul Dunării, acesta fiind croit să le aducă aminte oamenilor că fără dragoste, fără iubire suntem sortiți să trăim într-un continuu regat al înghețului.

Cu privire la opera asupra căreia și-a pus iscălitura, operă care va fi prezentată în această seară în cadrul instituției culturale, poetul a ținut să menționeze: „Vă poate tulbura gândurile, visele și amintirile, umplând cu dor și iubire așteptarea friguroasă a toamnei târzii sau a iernii. Nu doar a celei de afară, cât, mai ales, a celei «dinlăuntru». Acolo unde, când nu iubim, trăim ani de îngheț, iar când o facem, minunatele și neiertătoarele clipe de arșiță și pârjol”.

Scriitorul Sorin Gârjan s-a născut la 17 iunie 1962, la Anina, însă a absolvit școala generală și liceul la Moldova Nouă, loc în care şi-a petrecut o bună parte din viață. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, dinstins cu numeroase premii în activitatea literară, tradus în engleză, franceză, germană, sârbă și coreeană. Exceptând volumul „Mai ții minte, suflete? …”, Gârjan a mai lansat umătoarele volume: „Tăierea aripilor la îngeri” (1993), „Îmblânzirea Sinelui” (1994), „Frontiera de cretă” (1995), „Lecția de anatomie în aer liber” (1996), „Sezonul de vânătoare” (1997), „Îngerul nimănui. Poeme siameze” (1998) și „Iani… ocheanul cu vitralii” (2003).

„Lumea se schimbă mereu. Poate că și chipul iubirii… Poate că și prețul ei… Din fericire, fiorul dragostei a rămas și va rămâne același. O carte cu poezie de dragoste e cea mai bună dovadă”.

Reamintim că în primăvara acestui an, scriitorul Gârjan a revenit, după 30 de ani în Moldova Nouă, în aprilie autorul lansând cartea cu tematică vânătorească: „Mai ții minte, suflete… ?”.