Peste 4,5 hectare de teren pe 49 de ani pentru noua fabrică germană de componente electrice din Valea Țerovei

emz,valea terovei

Cei care credeau că veștile din toamna trecută vor rămâne la stadiul de zvon și nimic nu se va concretiza sunt contraziși acum de realitate. Firma germană interesată să deschidă la Reșița o fabrică de componente electrice cu 500 de locuri de muncă a pus deja mâna pe mai mult de 4,5 hectare de teren din Zona Industrială.

Vestea lansată la începutul lunii noiembrie a anului trecut de către Primăria Reșița începe să prindă contur. Drept dovadă, în 10 ianuarie consilierii reșițeni au aprobat contractul de concesiune între administrația locală și firma EMZ-HanauerGmbH din Germania pe o perioadă de 49 de ani, la prețul de 0,35 euro/mp/an. Ca suprafață totală, firma germană va putea beneficia de 45.551 de metri pătrați.

CITEȘTE ȘI: Cine sunt germanii care vor oferi 500 de locuri de muncă reșițenilor? Când se dă startul producției pe Valea Țerovei?

Compania EMZ-HanauerGmbH dezvoltă și produce componente și sisteme pentru electrocasnice. EMZ oferă soluții logistice complete și pentru sectorul managementului deșeurilor, care este în plină ascensiune la momentul actual. Fabrica de la Reșița ar urma să fie a treia din Uniunea Europeană și prima din România. EMZ are propriile fabrici în Republica Cehă, Mexic și China și o rețea globală de vânzări. Scopul investiției de la Reșița este de acela de a face față creșterii companiei pe piața componentelor electromecanice și electronice pentru electrocasnice mari, precum mașini de spălat vase, mașini de spălat, uscătoare și frigidere. „EMZ a crescut cu peste 30% doar în ultimul an financiar. De aceea trebuie să ne extindem”, explica, în luna noiembrie, Veit Schmucker, operations manager, care se ocupă și de punerea pe picioare a proiectului investițional de la Reșița.

Primăria Reșița a anunțat că ridicarea fabricii din Valea Țerovei va începe în martie 2022, iar producția efectivă este planificată să demareze în toamnă. Noua filială va angaja până la 500 de oameni în etapa finală și va produce în principal pentru piața europeană.

CITEȘTE ȘI: 500 de locuri de muncă! Un investitor german a preferat Reșița în detrimentul Devei și al Sibiului

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/