Primarul din Dognecea: „Sperăm să o ținem tot așa pentru a finaliza tot ce ne-am propus!”

Anul recent încheiat a fost unul bun pentru administrația locală din Dognecea, spune primarul Remus Rof, care, așa cum și-a propus încă de la preluarea mandatului, a încercat să acceseze cât mai multe programe pentru modernizarea infrastructurii locale și nu numai.

2022 ar putea reprezentanta pentru Primăria Dognecea anul marilor proiecte, având în vedere că, în 2021, conducerea administrației locale a depus cereri de finanțare pentru o serie de investiții vitale pentru comunitate, precum alimentare cu apă, extindere rețea de canalizare, reabilitare străzi, modernizare drumuri comunale. Pe lângă toate aceste proiecte, pentru care se așteaptă încă răspuns, Primăria Dognecea a reușit să obțină finanțare europeană pentru reabilitarea și modernizarea dispensarului comunal.

2021 a fost un an bun, pentru că am reușit să depunem proiecte atât la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, unde am și semnat contractul pentru dispensar, cât și la Compania Națională de Investiții, pentru o bază sportivă modernă, sau la Ministerul Dezvoltării – pe Programul Național «Anghel Saligny», unde am depus șapte proiecte pentru: apă curentă, canal menajer și cinci drumuri comunale. Ceea ce mă bucură enorm de mult este că am reușit să intabulăm cam 80% din patrimoniul Dognecei. Avem acum certificate la Cartea Funciară, iar din poziția de proprietari putem discuta altfel și putem accesa multe alte proiecte.”, ne-a declarat primarul Remus Rof.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Rof mai spune că prioritățile acestui an țin în mare măsură și de felul în care va fi creionat bugetul, dar și de răspunsul pe care primăria îl așteaptă cu privire la proiectele depuse deja la CNI și la Ministerul Dezvoltării.

„Sperăm să demarăm anul acesta lucrările la apă și la canalizare, dar totul depinde de răspunsul pe care îl vom primi de la finanțator, în speță Ministerul Dezvoltării. Dacă ai apă curentă și canalizare, altfel stau lucrurile în orice comunitate, și altfel vom putea și noi, ca și autoritate locală, să dezvoltăm comuna. Cât privește baza sportivă modernă, pentru care am depus solicitare la CNI, aici lucrurile sunt ceva mai clare, pentru că ne aflăm deja pe lista sinteză și avem certitudinea că vom și primim finanțare pentru ea.”, a mai spus primarul comunei Dognecea.

banner 970 x 250