Cine sunt germanii care vor oferi 500 de locuri de muncă reșițenilor? Când se dă startul producției pe Valea Țerovei?

ioan popa si investitori germani
explo 1000x200

În urmă cu două săptămâni, primarul Reșiței anunța la Express de Banat că a bătut palma cu o mare companie germană, producătoare de componente electrice, pentru a deschide o fabrică în Parcul Industrial. Sunt preconizate 500 de locuri de muncă noi. Cum se numește compania, cu ce se ocupă mai exact și când se va da startul activității în Valea Țerovei?

Așa cum promitea Ioan Popa într-un interviu live la Express de Banat, o firmă germană a ales Reșița în detrimentul Devei și al Sibiului pentru deschiderea unei unități de producție. Este vorba despre EMZ-HanauerGmbH, o companie germană globală, cu sediul în Nabburg (Germania), fondată în anul 1948. EMZ-Hanauer GmbH dezvoltă și produce componente și sisteme pentru electrocasnice. Compania este lider pe piața globală pentru încuietori și senzori, cifra de afaceri a acesteia dublându-se în ultimii 10 ani. Pe lângă componenta de electrocasnice, EMZ oferă soluții logistice complete și pentru sectorul managementului deșeurilor, care este în plină ascensiune la momentul actual.

germani in parcul industrial

Fabrica de la Reșița ar urma să fie a treia din Uniunea Europeană și prima din România. EMZ are propriile fabrici în Republica Cehă, Mexic și China și o rețea globală de vânzări. Scopul investiției de la Reșița este de acela de a face față creșterii companiei pe piața componentelor electromecanice și electronice pentru electrocasnice mari, precum mașini de spălat vase, mașini de spălat, uscătoare și frigidere. „EMZ a crescut cu peste 30% doar în ultimul an financiar. De aceea trebuie să ne extindem”, a explicat Veit Schmucker, operations manager, care se ocupă și de punerea pe picioare a proiectului investițional de la Reșița.

CITEȘTE ȘI: 500 de locuri de muncă! Un investitor german a preferat Reșița în detrimentul Devei și al Sibiului

Pentru cei care încă se arată sceptici în privința concretizării acestei investiții, administrația locală anunță că societatea EMZ – Hanauer România SRL a fost deja fondată și înregistrată la Registrul Comerțului, iar planificarea investiției din Banatul Montan este în plină desfășurare.

investitori la ubb

De ce au ales germanii Reșița?

„Unul dintre motivele alegerii orașului Reșița ca și locație viitoare de producție este existența sistemului școlar și de studiu foarte bun, important pentru a se putea lucra și în domeniul pregătirii. Considerăm această alegere câștigătoare pentru ambele părți, iar populația locală își va putea găsi locuri de muncă bine plătite acasă și nu trebuie să mai emigreze în Europa de Vest – sau chiar să se întoarcă acasă.” – transmite managementul EMZ – Hanauer GmbH.

Primăria Reșița anunță că ridicarea fabricii de la Reșița va începe în martie 2022, iar producția efectivă este planificată să demareze în toamna aceluiași an. Noua filială va angaja până la 500 de oameni în etapa finală și va produce în principal pentru piața europeană.

hala noua parcul industrial

banner 970 x 250