Personalul medical din Spitalul Județean de Urgență Reșița se revoltă după primirea fluturașului de salariu

Cadrele medicale din Spitalul Județean de Urgență Reșița au participat la un protest spontan, în această dimineață, în curtea unității medicale după ce au primit salariile cu sporurile diminuate. Măsura nu este impusă de Consiliul Județean Caraș-Severin, ordonatorul principal de credite al Spitalului, ci de lege, astfel că doar Guvernul mai poate reglementa această problemă, precizează vicepreședinta Uniunii Județene Sanitas, Maria Galescu.

În fața unității medicale au protestat astăzi în jur de 50 de angajați, însă în această situație se află întregul personal din Spitalul Județean de Urgență Reșița, ne-a declarat Maria Galescu:

„Dacă din plafonul de 30% scoatem gărzile, putem să ne încadrăm și sporurile vor fi din nou la maximum, dar pentru asta noi, în 9 aprilie, avem un miting la București prin care vrem să rezolvăm problema continuității pentru zilele de sâmbătă și duminică”, ne-a precizat Maria Galescu, vicepreședinta UJS Caraș-Severin și președintă Sanitas în cadrul Spitalului Județean.

CITEȘTE ȘI: După ce au crescut salariile, la spitalele din Reșița și Caransebeș se reduc sporurile! Cei mai afectați sunt medicii și asistentele de la secțiile cu risc

Maria Galescu face referire la solicitarea Sanitas de eliminare din plafonul de 30% a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială, pentru că în prezent sunt cuprinse și zilele de sâmbătă și duminică, cele care, cumulate, depășesc acest plafon impus de lege.

„Vă dați seama că oamenii sunt supărați, abia s-au mărit salariile și acum, dacă le scade sporul la minimum, vă dați seama că pătrimea la mărirea de salariu nu se mai simte deloc, vor avea salarii sub 2018”, a concluzionat Maria Galescu, vicepreședintă UJS Caraș-Severin.

Menționăm că doar 10% din spitalele din țară au ales să aloce la salariile angajaților nivelul maxim de spor impus de lege. Printre acestea se numără Spitalul din Caransebeș și Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Sunt secții de risc unde sporurile sunt între 55 și 85%, dar sunt și secții unde sporurile sunt între 12 și 15%. Diminuarea venitului se va simți cel mai mult acolo unde sporurile s-au redus de la 85 la 55%.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/