UPGRADE. Călătoriile cu autobuzul în Reșița se pot plăti de pe telefonul mobil

explo 1000x200

O nouă soluție simplă și la îndemâna oricui vine să ducă Reșița la un alt nivel în ceea ce privește serviciul public de transport în comun. Cei care călătoresc cu autobuzele TUR își vor putea cumpăra bilete prin intermediul telefonului mobil.

Au trecut deja câteva luni de când la Reșița s-a implementat sistemul de validare a biletelor pe autobuzele TUR. Obligația călătorilor era să își achiziționeze bilete de la punctele speciale de vânzare, însă cele mai multe dintre ele au program fix, nu sunt deschise non-stop, așa că cei fără bilet s-au obișnuit să îl cumpere în continuare de la controlorii din autobuze, deși societatea tocmai această practică a încercat să o elimine. Și o va face, spun reprezentanții Primăriei Reșița. Din 19 martie. Definitiv. Și asta pentru că va mai fi pusă la dispoziția călătorilor o metodă de achiziționare a biletelor, inclusiv pentru cei care nu au mai ajuns să își cumpere biletele de la punctele de vânzare din cauza orelor de program ale acestora.

Reșițenii și nu numai își vor putea cumpăra biletele și abonamentele de o zi și de cinci zile, pentru transportul în comun, prin SMS sau aplicație mobilPay. „Transport Urban Reșița dorește să ofere o alternativă pentru achiziția mai facilă a biletelor folosind telefonul mobil, la orice oră și în orice zi a săptămânii. Această măsură vine în sprijinul celor care doresc să folosească transportul în comun și după închiderea punctelor de vânzare a biletelor”, anunță Primăria Reșița printr-un comunicat oficial.