Ionuț Chisăliță, atac la Nelu Popa: „«Don» primar face campanie electorală! Cu ștampila Doamnei Directoare, funcționar public!“

„«Don» primar, scrisoarea și zeciuiala!“, își intitulează postarea de azi de pe Facebook senatorul PSD de Caraș-Severin Narcis Ioan Chisăliță, care îi acordă astfel o atenție specială primarului Reșiței, Ioan Popa.

Parlamentarul social-democrat susține, înainte de toate, că în cutiile poștale ale reșițenilor ar fi fost distribuite zilele acestea niște epistole electorale asumate de Primăria Reșița, prin Direcția (ori Serviciul) de Asistență Socială.

„O scrisoare, dar nu pierdută! Trimisă în cutia poștală a cetățeanului reșițean! O găsesc și mă uit cu frică la ea! Răsuflu ușurat! Nu e de la Serviciul Impozite care să ne anunțe o nouă majorare după cea de 50 la sută! Are ștampila Direcției de Asistență Socială, ștampila numărul 1, deci a Directorului (o doamnă)! O deschid și citesc stupefiat! «Don» primar face campanie electorală! Înfierează cu «mânie» guvernul și ne spune cum are el grijă de cetățeni. Cu ștampila Doamnei Directoare, funcționar public! Nu e bine Doamnă! În tot acest timp «don» primar îi «zeciuiește» pe toți angajații primăriei, adică le taie 10 la sută din salariu! Oamenii, supărați pe bună dreptate, ies in stradă! «Don» primar lipsește. E în concediu! În schimb îi întâmpină «el lider maximo», cel denumit «Cardinalul Richelieu». Între liberali, bineînțeles! Stupoare! Le strigă oamenilor aflați în fața primăriei: «Noi nu vă dăm pomeni!»“, relatează, cu vădit talent reportericesc, social-democratul Chisăliță.

În partea a doua a scriiturii senatoriale, semnatarul acesteia se transformă în avocatul angajaților din Primăria Reșița: „Stimabililor așa zis liberali. După ce ați crescut cu 50 la sută impozitele, mai dați o măsură a incompetenței Domniilor voastre, tăind salariile angajaților din primărie, făcându-ne să ne amintim de regimul Băsescu-Boc! Salariul, musiu, nu e «pomană», e un drept! Dar voi, ajunși în funcții mult prea înalte pentru pregătirea ce o aveţi vă credeți stăpâni. E bine «don» primar? Nu e bine «don» primar! Deloc! Nu prin diminuarea salariului angajaţilor din primărie aduceţi bani la buget. Aduceţi firme care să aducă plus venit la buget. Lăsaţi salariile, cel mult decente, aşa cum sunt. Poate că sunt prea mulţi angajaţi la primărie. Ne spuneţi şi nouă, public, câte angajări aţi făcut de la instalarea pe fotoliul de primar? Cu maximă condescendenţă, al dvs. Ioan Narcis Chisăliţă, senator de Caraș-Severin! Pesedist, fireşte!“.

Așteptăm explicațiile municipalității reșițene cu privire la epistola cu caracter electoral invocată de Chisăliță și semnată de șefa de la Asistență Socială, funcționar public acuzat că face campanie electorală, pe bani publici, primarului liberal Ioan Popa.

Sursă foto: arhivă EdB (2016)