Moldova Nouă devine orașul teilor!

Campania „Curățenie de primăvară”, demarată de administrația publică locală de la malul Dunării, în perioada 11-31 martie, reușește să mobilizeze atât cetățenii, cât și instituțiile de pe raza orașului Moldova Nouă, toate acestea pentru a-nveșmânta orașul în straie impecabil de curate, unde verdele naturii reprezintă accesoriul cel mai de preț!

Primul care a răspuns pozitiv inițiativei de ecologizare a orașului Moldova Nouă a fost directorul Ocolului Silvic Moldova Nouă, Ovidiu Neag, care, în urma întrevederii cu primarul Torma, a venit cu următoarea propunere: curățenia de primăvară să fie pecetluită de o campanie de plantare de arbori!


Din primele informații, pe raza orașului Moldova Nouă ar urma să fie plantați un număr de 200 de arbuști de tei, despre care Adrian Torma explică, pentru expressdebanat.ro: „Teii sunt oferiți de Ocolul Silvic, la propunerea directorului Ovidiu Neag. El a venit și cu alte propuneri, însă o decizie finală o va avea după ce se va consulta cu colegii săi”.

Neag declară că, „până în momentul de față, nu avem solicitări din partea celor care ar vrea să planteze arbori, asta în afara campaniei demarate în Moldova Nouă. Iar printre variantele de arbori care vor fi plantați pe raza orașului Moldova Nouă intră în discuție teiul, paltinul de munte și frasinul”.

Discuția despre plantarea arborilor în Moldova Nouă a devenit subiect de interes pe paginile de socializare, edilul Torma cerându-le cetățenilor o părere vis-a-vis de zonele în care cred localnicii că ar fi indicat să fie plantați pomii. Drept urmare, oamenii au răspuns pozitiv acestei inițiative, iar dintre zonele în care se va simți parfumul florilor de tei se numără: Centrul Civic, Grădinița cu Pogram Prelungit „Sfântul Stelian”, Blocul 41, zona din fața Centrului de Afaceri etc.