Perlele negre duc Reşiţa în Champions League

În timp ce de fotbalul masculin s-a cam ales praful în Caraş-Severin, fetele de la CS Negrea Reşiţa au ambiţii foarte mari. Dacă fanii din Valea Domanului visează la o promovare în Liga a II-a, doamnele şi domnişoarele în ghete cu crampoane îşi anunţă prezenţa, cât mai curând, în Liga Campionilor!

Echipa feminină a familiei Negrea este ultima în clasamentul Ligii I, cu o singură victorie şi 11 înfrângeri, dar asta nu descurajează pe nimeni. Alin Negrea, antrenorul fetelor, vorbeşte despre un proiect foarte îndrăzneţ pus la cale împreună cu tatăl său, Doru Negrea, şi Sylvian Boayaga, un impresar care i-a adus deja în curte trei internaţionale cameruneze. “Mă bucur că, după doi ani, am reuşit să reînchegăm o echipă şi să participăm în Liga I. Sper să se vrea performanţă la Reşiţa. Suntem singura echiupă care nu e sprijinită nici de Consiliul Local, nici de Consiliul Judeţean, dar asta nu înseamnă că nu vom face totul pentru a ajunge cât mai repede în Liga Campionilor. Nu vă ascund că ăsta este ţelul nostru. Pentru Champions League am avea nevoie de doar 250.000 de euro. Nu noi trebuie să mergem lângă consilierii locali sau judeţeni, ei ar trebui să vină lângă echipă, deoarece pe emblema noastră scrie Reşiţa. Nu am cerut sume extraordinare. Cu bugetul pe o lună de la echipa handbal moi ne-am descurca un an”, a declarat Alin Negrea.

Internaţionale cameruneze
Impresarul Sylvian Boayaga se arată foarte entuziasmat de proiectul de la Reşiţa şi este convins de reuşită. „Negrea este un om al ambițiilor, plin de idealuri. Îl apreciez pentru că este un om plin de ambiții. Scopul lui este să ajungă în Liga Campionilor. Cred că este ușor să îl ajutăm pentru că noile jucătoare fac parte din echipa națională de fotbal și sunt unele dintre cele mai bune fotbaliste din Africa. Tocmai de aceea am acceptat să îl ajut să aducem aici aceste jucătoare”, a spus Boayaga.

S-au acomodat repede
Fetele despre care vorbeşte impresarul sunt Prudence Andiolo (20 de ani), Christine Manie (27 de ani) şi Adrienne Fouda (20 de ani), trei componente ale naţionalei Camerunului. “E foarte greu să aduci la o echipă de pe ultimul loc fete învăţate cu performanţa. Se vede că sunt profesioniste. Mi-au promis că vom juca în Liga Campionilor. Sunt foarte sufletiste şi s-au adaptat repede. Am mai avut în trecut fotbaliste din Nigeria, dar nu au reuşit să se adapteze vieţii de aici”, spune Negrea.

Adrienne Fouda apără poarta echipei reşiţene şi spune că se simte bine în România. „Este o provocare pentru mine că sunt în România. Deja am învățat cuvinte precum buna seara, buna ziua, poftă bună și altele. Prima impresie este una pozitivă, sperăm să facem treabă bună”, a spus cameruneza. Înainte de a semna cu CS Negrea, cele trei au jucat în Belarus, la Minsk, unde nu s-au simţit deloc confortabil. “Oamenii sunt agreabili în România, spre deosebire de alte locuri în care am fost și am avut probleme din cauza culorii pe care o are pielea noastră. Joc fotbal din școală, de când eram copil şi vreau să joc cu Reşiţa în Champions League”, a declarat Christine Manie. Prudence Andiolo e responsabila cu golul. “România este o ţară cu oameni simpatici. Vom face totul ca să ajungem în Liga Campionilor. Iubesc fotbalul pentru că îl joc încă de mică. Am jucat și fotbal cu băieți și nu m-au menajat, le-am făcut față cu brio”, a spus fotbalista pe care Negrea o aseamănă cu Rodion Cămătaru.
Alin Negrea este gata să facă o adevărată echipă de vedete, pentru că, în 21 aprilie, sunt aşteptate la Reşiţa alte trei jucătoare de culoare, de data aceasta, nigerience.

Comments

  1. LuxPhotoFux says:

    Oare drepturile de autor să fie atât de preponderente încât imaginile cu interesantele noutăţi ale echipei să fie atât de neinteligibile pentru privitor? Oare acel banner nu poate fi deplasat 10 mm in sus sau în jos pentru a nu denatura imagimea unui sportiv? Mă refer la fotografiile de la conferinţa de presă, cele de pe teren fiind satisfăcătoare….Cei de la “InfoCs” au renunţat la cest primitiv obicei sau…..”layout-istul ” de acolo s-a transferat la voi păstrându-şi obiceiurile?