PERFORMANȚĂ. Reşița, a treia în România! (GALERIE FOTO)

Echipa de junioare I a Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa a câştigat medaliile de bronz la Campionatul Naţional de handbal feminin, a cărui fază finală s-a disputat la Cluj.

Handbalistele pregătite de Cristian Busuioc au ratat de puţin finala competiţiei, pierzând dramatic, la un singur gol, cu echipa Grupului Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea, scor 34-35 (17-17), dar au făcut un meci excelent în disputa pentru bronz şi, la finele partidei cu HC Activ Plopeni, au urcat pe podium. Conduse de cea mai bună jucătoare a turneului, Adriana Voina, reşiţencele s-au impus la limită, cu scorul de 24-23, după ce au recuperat un handicap de trei goluri cu care intraseră la pauză. Este o performanţă notabilă pentru handbalul feminin reşiţean care i se datorează în cea mai mare măsură lui Cristian Busuioc, un antrenor care s-a încăpăţânat acum cinci ani să plece la drum cu un grup de fete cărora nimeni altcineva nu le-a acordat vreo şansă. Pe parcurs au mai convins ele, dar nimeni nu ar fi pariat că vor ajunge atât de departe. Aceste medalii de bronz înseamnă confirmarea faptului că proiectul iniţiat de cuplul Busuioc – Măzăran este unul de succes, dar şi obligă în acelaşi timp. Obligă Reşiţa să facă mai mult pentru acest club, care nu cu mulţi ani în urmă aducea peste o mie de oameni în Polivalentă, la meciuri de Liga Naţională.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157652346659642″]

A fost, practic, ultimul meci la nivel de junioare, cred că a fost cea mai frumoasă victorie a acestei generaţii de până acum, deoarece ne-a urcat pe podium. Am făcut o figură frumoasă, am obţinut o medalie meritată, pentru că Reşiţa a arătat bine alături de cele mai bune echipe din ţară, două echipe cu tradiţie şi care investesc foarte mult. Am fost foarte aproape de finala mare, meciul cu Vâlcea s-a decis în ultimul minut de joc, dar şi acest loc trei înseamnă mult. De acum, ca să facem mai mult, trebuie să beneficiem de un buget mai consistent. Mai trebuie să spunem că Adriana Voina a făcut un turneu foarte bun, a confirmat că merită să facă parte din generaţia campioanelor mondiale şi că merită să meargă la europene. A fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului, dar a luat şi titlul de cea mai bună marcatoare”, a declarat antrenorul Cristian Busuioc pentru expressdebanat.ro.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157652367009565″]

Directorul clubului, Octavian Măzăran, aproape că şi-a pierdut vocea după ce a strigat la Cluj alături de galeria „Vulturii Semenicului”, dar pentru un aşa succes spune că a meritat. „Sunt primele rezultate ale acestui proiect, pentru că finalizarea lui cu succes înseamnă în opinia mea promovarea în Liga Naţională. Nu anul acesta, poate nici la anul, dar în viitorul apropiat. Suntem foarte bucuroşi pentru acest loc trei pe ţară, dar dacă vrem mai mult e important să vină şi alţii lângă noi. Sper să avem ocazia să ne luptăm cu cele mai bune echipe din ţară şi în Liga Naţională. Ne-am dori să prindem barajul de promovare de anul acesta cu echipa de Divizia A, ar fi o experienţă care ne-ar ajuta mult în ceea ce avem de gând pentru anii următori”, a declarat Octavian Măzăran, directorul clubului Universitatea.
Au semnat această performanţă următoarele jucătoare: Claudia Baldovin, Alina Cristea, Alexandra Dinu, Cătălina Dumitrescu, Lavinia Grozuța, Lorena Mocodean, Alexandra Pîrcioagă, Alexandra Popescu, Claudia Stanciuc şi Adriana Voina.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157652366937355″]

 

FOTO> Miruna Mihancea

Comments

  1. costin says:

    Felicitari si la loc 1 /daca va tin puterile!!!!!

  2. Dan-Alioşa Ulici says:

    Băi acest Stanciu ! Acuma pupi în cur fetele ai? Ai uitat ce ,,spectacol” făceai acum nu mult timp în urmă când fetele făceau ,,duble” cu piciorul? Fetele alea pe care ..le turnai” antrenorului Cristian Busuioc au fost accidentate dar cu toate astea luau loc pe banca de rezerve… N-ai cum să le şti tu pe alea pentru că n-ai prea trecut pe la handbal junioare…

  3. Dan-Alioşa Ulici says:

    P.S. Asta pentru tine trompeto, ca să-ţi arăt că eşti slab pregătit când e vorba de handbal feminin jinioare… ESTE SINGURA ECHIPA DIN ROMÂNIA CU UN LOT DIN 10 SPORTIVE… N-ai tu de unde să şti d-astea că erai preocupat să intri în istorie… AI REUŞIT SĂ TE FACI DE CACA REALIZÂND O SIGLĂ PENTRU O ECHIPĂ DE FOTBAL… CĂ EŞTI SLAB PREGĂTIT, DOVADA ,,1913 ŞI 2013”…