Percheziții record! La Barbălată încă nu s-a încheiat inventarierea actelor ridicate de DIICOT!

Aceasta este a treia zi în care ofițerii de la Direcția de Investigare a Fraudelor, Criminalitate Organizată și Terorism verifică actele la sediul administrativ al firmelor lui Costel Ciobanu. Astăzi, și jandarmii au intrat în acțiune.

Inspectorii ANAF și procurorii DIICOT încă cercetează documentele emise de societățile comerciale ale omului de afaceri. Oamenii legii au declanșat urmărirea penală pentru faptă: constituire de grup infracțional organizat și evaziune fiscală. Ceea ce se vehiculează în prezent, neoficial, ar fi că presupusa schemă financiară folosită de Costel Ciobanu prin care s-ar fi fraudat bugetul de stat ar fi facturările încrucişate între firmele deţinute pentru pseudo-prestări de servicii, potrivit www.pressalert.ro.

Anchetatorii spun că astfel de percheziții ar mai fi avut loc în județ, dar destul de rar. Verificările sunt de lungă durată, întrucât firma omului de afaceri este mare.

Avocatul lui Costel Ciobanu, Gheorghe Ciulei, nu se poate pronunța deocamdată în acest caz, întrucât nimeni nu a fost chemat la audieri. Oficialii DIICOT explică faptul că imediat după ce se încheie etapa confiscării de acte, urmează cercetarea lor în detaliu, iar această etapă ar fi de lungă durată.

Cetățenii spun că astăzi sediul administrativ al firmelor sale ar fi păzit și de jandarmi.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la una dintre firmele magnatului imobiliar!

Comments

  1. gache dumitru says:

    sper ca in sfirsit se va face decontul si pentru acest individ fara scrupule-“membru de onoare al sindicatului politistilor”!!!!ce rusine…revolutionar cu patalama desi la revolutie avea altfel de activitati prin germania….acest individ a contribuit la saracirea firmelor din oras chiar daca indirect-chirii uriase,firmele ca sa le achite tineau la pret sau plateau prost angajatii,plus ca se factura sume mult mai mici-deci evaziune fiscala-din pacate patronii se tem sa se autodenunte-ce piine ar fi de mincat pentru fisc sa se scoata sumele evazioniste la iveala.prin hotie a intrat in posesia spatiilor comerciale pe care le a inchiriat pe sume mari,si multe altele,asa ca e de cautat mult.

  2. MISU says:

    LA CE CONTABILE ARE COSTEL AL NOSTRU ….. SINT SIGUR CA TOTUL SA INCHEIE CU BINE DUPA VOTARI . BRAVO COSTELE ARATALE CLASA DE BARON . L-AI BATUT TU PE DRAGOMIR LA TABLE CE NAIBA

  3. eu says:

    Nu se poate!!!acest om sigur va scapa nepedepsit pt ca stie pe cine sa mituiasca si are bani mai mult decat poate duce!daca pe acest om il lasati liber sau ii dati o pedeapsa mica avand in vedere faptu ca din toata tara ne-ati arestat medicii,sunteti vai si amar!omu asta sa ocupat cu de toate!toata redita stie!tot caras severinu stie cine e si ce face!si asta de foarte multi ani!si de ce nu dati mai multe in presa?ati fost mituiti si voi sa taceti din gura?vai de curu vostru!!!