Percheziții la Colterm, într-un dosar de delapidare și fals în înscrisuri. Reacția primarului Fritz

Au fost percheziții, joi dimineață, la Colterm, într-un dosar în care sunt anchetate fapte legate de delapidare și fals în înscrisuri. Primarul Dominic Fritz salută faptul că organele statului au început să ancheteze acțiuni din trecut, care au prejudiciat Colterm și au adus-o în pragul insolvenței.

Perchezițiile au fost efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Autoritățile investighează dispariția unor cantități mari de fier vechi, iar în acest sens, au ridicat o serie de documente.

CITEȘTE ȘI: Amendă colosală dată Colterm pentru neachiziționarea certificatelor verzi. Cine va plăti cei 20 de milioane de euro?

leader board 728 x 90 px

„Salut faptul că organele statului au început să ancheteze acțiuni din trecut, care au prejudiciat Colterm și au adus-o în pragul insolvenței. Am aflat că acțiunea poliției, sub coordonarea procurorilor, vizează circumstanțele în care compania a încheiat, la începutul anului trecut, un contract cu o firmă privată și verifică dacă acolo s-a produs o delapidare.”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul local a mai spus că sunt legendare în Timișoara informațiile privind căpușele din jurul companiei, iar Curtea de Conturi a constatat operațiuni la limita legii.

„Nu voi ezita să aduc în fața justiției orice dovadă susceptibilă de corupție.  Această abordare a deranjat deja multe grupuri de interese care au ca obiectiv ca la Colterm să nu se schimbe nimic, să continuăm să pompăm bani publici în ea, pentru ca aceștia să se scurgă în buzunare private și care acum sunt extrem de vocale în spațiul public. Primăria Timișoara și societățile din subordinea Consiliului Local Timișoara vor fi întotdeauna deschise și vor colabora cu polițiștii și procurorii, astfel încât să curățăm administrația și societățile statului de profitori.”, a concluzionat primarul Timișoarei.