Penalii PSD ne fac de râs, să plece! Cu penalii liberali mai vedem!

Valeria Schelean, deputat și copreședinte PNL Caraș-Severin, este foarte vehementă atunci când îi cere demisia premierului Victor Ponta și o face cam la fiecare apariție publică, însă atunci când vine vorba despre liberalii cu probleme penale care nu renunță la primele două funcții în Consiliul Județean Caraș-Severin se împiedică de statute. Mai vechi sau mai noi!

Deputatul PNL a vorbit în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la Reșița despre premierul compromis pe care îl are România la ora actuală și despre moțiunea de cenzură inițiată de liberali prin care încearcă debarcarea acestuia de la Palatul Victoria. „Tema moțiunii a venit ca urmare a evenimentelor de pe scena politică și ca urmare a trimiterii în judecată a premierului. Ideea a fost de a atrage atenția parlamentarilor asupra faptului că în momentul de față au de ales între a-l menține pe Ponta la Palatul Victoria, un premier care ne face de râs în afara granițelor țării, fiind trimis în judecată pentru fapte de corupție, și interesul național, acela de a da posibilitatea românilor de a sta cu fruntea sus în fața tuturor partenerilor externi. Interesul național nu e menținerea lui Victor Ponta la Palatul Victoria!”, a declarat Valeria Schelean.

Poziția copreședintelui PNL este însă mult mai îngăduitoare față de colegii de partid, Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni, ambii trimiși în judecată pentru fapte de corupție. Niciunul dintre cei doi nu și-a prezentat demisia din funcțiile deținute în Consiliul Județean, președinte, respectiv, vicepreședinte, iar la nivel de partid a fost sancționat doar Ghiorghioni, care a fost înlocuit din funcția de vicepreședinte al organizației județene. „Nu știu dacă s-au schimbat lucrurile în situația domnului Frunzăverde. Eu cel puțin nu am văzut să se fi schimbat poziția noastră în ceea ce-l privește pe domnul Frunzăverde. Noi avem niște criterii de integritate foarte clar stabilite de statut. Până în 2017, chiar dacă a existat această fuziune, sancțiunile conform statutului nostru sunt luate cu privire la fiecare coleg de formațiunea din care a provenit înainte de fuziune. Dacă sunt sancțiuni de aplicat le vor aplica membrii vechiului PNL. Domnul Ghiorghioni a fost înlocuit din funcția de vicepreședinte al partidului pentru că așa au considerat cei din vechiul PNL să-și schimbe echipa. Decizii se vor mai lua. Nu vreau să mă antepronunț. Eu, ca și copreședinte din partea PDL, nu pot să spun ce vor face colegii mei. Ei sunt singurii care pot vota orice fel de sancțiuni”, a explicat parlamentarul.
Valeria Schelean consideră că situațiile lui Frunzăverde și Ghiorghioni nu se aseamănă prea mult, deși ambii sunt coinculpați în dosarul în care sunt acuzați de influențarea votului la alegerile prezidențiale în urma cărora Klaus Ionannis s-a instalat la Cotroceni. „Noi am hotărât ca toți consilierii județeni din partea PNL să susțină prin vot schimbarea domnului Ghiorghioni din cauza problemelor de natură penală pe care le are și a imaginii negative pe care o atrage asupra partidului. Eu cred că sunt diferite din multe aspecte cazurile domnilor Frunzăverde și Ghiorghioni, nu trebuie văzute la pachet. Sunt doi colegi care au probleme cu justiția și măsuri se vor lua împotriva amândurora în raport de situația concretă cu care se confruntă”, a mai spus Valeria Schelean.

Comments

 1. MIAI STERPELESCU says:

  PARA…. DE SCHELEAN REPREZINTA EXACT STAREA DE SPIRIT A JUDETULUI C.S.

 2. alegator mintit says:

  Baaaa tu te-ai gasit sa vorbesti? Nu mai pune nici dracu botu la ce …..tu.

 3. aaaaaa says:

  se pare ca doamna deputat Schelean are crize de identitate! ori e de partea oamenilor cinstiti, ori de partea penalilor care in curand o sa infunde puscariile. cu atitudinea asta nu o sa prinda inca un mandat.

 4. JUST says:

  ADICA PSD=ISTII SA PLECE SI CU AI VOSTRII MAI VEDETI….MAI FETITO, AR TREBUI SA PLECI SI TU DUPA GHIORGHIONI SI FRUNZA….ASTA-I CARACTERUL DE POLITICIAN , ASTA O REPREZINTA PE MADAM SCHELEAN .ACUM PARCA AI ACOPERI TOT CE AU FACUT PNL-ISTII EXACT CUM ACOPERA PISICA CAND MERGE LA SUTIA CU NISIP . SE INTELEGE?

 5. Bravo ! says:

  Traseisto nu vrei sa mergi si tu dupa ai tai ?

 6. Adam says:

  Cand o sa luati masuri impotriva celor doi? Cand se pensioneaza sau…mai stiu eu ce? Asteptati dreptatea divina?