Pe cine sprijină Uniunea Sârbilor dacă primarul Torma va fi scos din schemă? „Subiectul este foarte fierbinte”

Hopurile întâmpinate de primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, în cursa pentru un nou mandat la șefia instituției pe care actualmente o conduce bulversează de-a dreptul întreg spectrul politic din urbea de la malul Dunării. Cum Tribunalul Caraș-Severin a respins ieri candidatura edilului-șef depusă la Biroul Electoral de Circumscripție al orașului pe care îl conduce, regruparea celorlalte formațiuni pentru bătălia din 27 septembrie pare o decizie greu de luat. Se-ntâmplă și în cazul Uniunii Sârbilor din România – filiala Moldova Veche.

„Nu pot comenta pe marginea deciziei instanței din cursul zilei de ieri care îl oprește pe actualul primar să meargă înainte pentru un nou mandat deoarece nu sunt în măsură, eu neavând studii juridice. Subiectul este foarte fierbinte existând o sumedenie de scenarii privind această hotărâre”, a explicat președintele organizației locale a Uniunii Sârbilor din Moldova Veche, Adrian Moiseș.

Ținând cont de faptul că în cei patru ani ai administrației Torma, minoritatea sârbă a fost un partener de nădejde, viceprimarul Moiseș nu a oferit o poziție oficială prin care să se înțeleagă spre cine se va îndrepta electoratul Uniunii Sârbilor pentru funcția de primar, aceste discuții fiind premature astăzi:

„Nu mă pot pronunța aici pentru că nu am apucat să am o discuție cu membrii organizației Uniunii Sârbilor. Orice decizie pe care o luăm necesită o consultare. Nu a venit nimeni la nicio negociere. Acest subiect este prematur astăzi”.

CITEŞTE ŞI: INCREDIBIL. Primarul Torma, oprit de o contestație să candideze pentru încă un mandat!

1000x100 (5)