Președintele verzilor din Moldova Nouă, după scoaterea lui Torma din cursa pentru primărie: „Cetăţenilor li se încalcă dreptul de a vota partidul pe care vor să-l susţină”

Președintele Partidului Verde din orașul de la malul Dunării, Eugen Băleanu, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai administrației Torma, nu pare să se bucure nespus de mult pe motiv că actualul edil din Moldova Nouă ratează competiția electorală din 27 septembrie. Chiar dacă acest lucru crește cota formațiunii politice pe care o reprezintă în ochii electoratului, Băleanu rămâne adeptul fair-play-ului, acesta fiind de părere că singurii care vor avea de suferit sunt cetățenii orașului, întrucât li se încalcă un drept fundamental, acela de a vota partidul pe care vor să îl susțină.

„Decizia dată de instanță în cursul zilei de ieri m-a surprins la modul cât se poate de serios. Nu m-am așteptat ca partide de asemenea dimensiuni, cum este PSD și Pro România, cu atâta experiență politică și administrativă, să greșească flagrant. Neglijența lor îi costă candidatura primarului, precum și candidaturile consilierilor locali. Pentru noi ca partid este un ajutor neașteptat, dar din punct de vedere al principiului democratic vizavi de aceste alegeri cred totuși că li se încalcă dreptul cetățenilor din Moldova Nouă de a vota liber. Li se încalcă un drept fundamental, acela de a vota partidul pe care vor să îl susțină. Aceasta este opinia mea”, a ţinut să precizeze Eugen Băleanu.

Liderul verzilor din Moldova Nouă nu a dorit să comenteze despre șansele de reușită în bătălia pentru scaunul de primar avându-l drept contracandidat pe Ion Chisăliță, fost edil al orașului de la Dunăre în perioada 2008-2012, mai ales că situația actualului șef al administrației publice locale nu este elucidată în totalitate.

Mai mult decât atât, Băleanu a ținut să atragă atenția că, în tot acest tumult, prezența oamenilor la urne va fi cât se poate de scăzută: „Pe noi, această nebunie, ca să mă exprim plastic, ne ajută în cadrul competiției electorale, însă cetățeanul va avea de suferit și absenteismul va fi mult mai mare la aceste alegeri. Dacă noi speram să vină la urne undeva la 4.000-5.000 de persoane, de data aceasta nu cred că vor ieși la vot mai mult de 3.000 de cetățeni. Nu aș vrea încă să comentez vizavi de șansele pe care le avem până când nu vor fi afișate toate dosarele validate. Nu avem certitudinea 100% că Torma a ieșit din competiție. Pe de altă parte, dacă ar fi avut reprezentanți serioși în cadrul BEC Moldova Nouă, care să verifice totul la sânge, nu se ajungea în această situație”.