Interlopii liberali, abuzurile prefectului „Gafă” și țeapa primarilor care au plecat de la PSD la PNL!

Secretarul general Pro România, Ion Mocioalcă, a dezvăluit ce se ascunde în spatele celor mai recente evenimente petrecute pe scena politică din Caraș-Severin, ocazie cu care a dat de pământ cu prefectul Cristian Gâfu, semnatarul ordinelor prin care trei primari și-au pierdut mandatele înainte de termen.

Mocioalcă a comentat mai întâi vizita premierului Orban în Caraș-Severin. Dacă Silviu Hurduzeu a remarcat că șeful Guvernului a venit în județ în interes de partid, pe banii statului, folosindu-se de avantajele calității de prim-ministru, Mocioalcă a sesizat mesajul pe care Orban l-a transmis liberalilor cărășeni. „Cred că nu pot fi bănuit că l-aș lăuda vreodată pe premierul Orban, care nu e în stare să promită nimic și să facă nimic pentru Caraș-Severin, dar faptul că a ales comuna Măureni ca punct central al vizitei mă face să spun că, într-adevăr, de data asta a fost inspirat. Brian Filimon este singurul primar liberal care merita această onoare de a fi vizitat de un premier. De altfel, eu constat o ușoară disociere de Reșița și Caransebeș a premierului și poate știe el de ce. În cursul vizitei nu ne-a explicat acest lucru”, a spus parlamentarul pentru expressdebanat.ro.

Mocioalcă a comentat și ordinele emise de prefectul de Caraș-Severin, prin care mandatele a trei primari au încetat înainte de termen. Pentru că și-au depus candidaturile la alegerile din 27 septembrie din partea altor formațiuni decât cele cu care au câștigat în urmă cu patru ani. „Eu știu că, Felix Borcean, înainte de a-și depune candidatura, a obținut o hârtie de la AEP cum că ar avea dreptul să candideze independent. În legătură cu cei doi primari PSD trecuți la PNL, cu siguranță că negociatorii i-au mințit că nu vor fi suspendați. De altfel, o tentativă eșuată de contestare a primarului Petru Furdui de la Berzasca de către interlopii liberali a fost sortită eșecului pentru că interlopii nu știu carte și nu s-au uitat în lege să vadă că aceste contestații se fac într-un anumit timp”, a declarat Ion Mocioalcă.

Ironizându-l pe reprezentantul Guvernului în teritoriu, liderul Pro România l-a invitat să pună mâna pe carte înainte să ia astfel de decizii radicale. „Atrag atenția și că domnul prefect «Gafă» ar trebui să citească legea înainte de a emite astfel de acte de suspendare pentru că primarii care au fost dați afară din partid nu pot fi suspendați, ei devenind independenți și putând candida din parte oricărui partid doresc. Eu sunt sigur că dacă se va merge în continuare pe abuzuri, cei în cauză și partidele în care s-au înscris vor face plângeri penale împotriva prefectului, semnatar al unor astfel de acte”, a adăugat deputatul Mocioalcă.