INCREDIBIL. Primarul Torma, oprit de o contestație să candideze pentru încă un mandat!

Lupta pentru câștigarea primăriei nu ține seama de principii, ca să nu mai spunem de fair-play care, între noi fie vorba, nu există în politica românească. A simțit-o pe pielea sa primarul în funcție al orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Dosarul depus de Torma la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 6 Moldova Nouă, la care membrii BEC nu au avut nicio obiecție, a fost contestat de un anume Iuliu Cristian Damian.

Instanța Judecătoriei Moldova Nouă a respins contestaţia formulată de Damian, hotărâre ce putea fi atacată în termen de 24 de ore. Ceea ce s-a și întâmplat. Așa s-a ajuns până Tribunalul Caraș-Severin. Soluția nu a venit sâmbătă, așa cum poate era firesc, pe motiv că instanța vrea să vadă dosarul în original.

Astăzi, surprinzător, lucrurile s-au schimbat la 180 de grade în sensul că instanța a admis apelul formulat de Iuliu Cristian Damian împotriva sentinței Judecătoriei Moldova Nouă. Admițând contestația, a anulat Hotărârea BEC Moldova Nouă, repingând, totodată, candidatura lui Adrian Torma pentru funcția de primar depusă la Biroul Electoral de Circumscripție Moldova Nouă.

Adrian Torma nu a vrut să comenteze cele întâmplate, însă va fi prezent luni-seara în redacția Express de Banat, prilej cu care va explica șirul evenimentelor.