PDL Caraș-Severin e pregătit de alianță!

Primăvara lui 2012 a adus un cutremur puternic în Partidul Democrat Liberal, atunci când președintele filialei, urmat de zeci de primari din Caraș-Severin, a părăsit formațiunea politică și s-a alăturat liberalilor cărășeni.

În ciuda trecutului umilitor pentru democrat-liberali, aceștia spun că sunt pregătiți să lase orgoliile la o parte, în favoarea unui serios proiect politic de dreapta.

„În momentul acesta s-au făcut primii pași în direcția corectă, și anume aceea de crea un partid mare, puternic de dreapta, care să poată lupta cu stânga socialistă. Ulterior acestor discuții de la nivel național, atunci când se vor trasa liniile și principiile care vor sta la baza acestei fuziuni putem discuta și de aplicarea lor la nivel local. Accentul se pune pe un proiect foarte serios de dreapta și nu pe funcții și avantaje la nivel local. Punctual, pe Caraș-Severin, discuțiile se vor purta exact pe baza acestor principii care vor sta la baza proiectului de dreapta care se negociază la București în aceste zile. Sunt convinsă că aceste principii și valori în jurul cărora se construiește acest proiect vor fi mult mai importante decât orgoliile personale ale unora sau altora, pentru că scopul este mult prea important să ne împiedicăm de astfel de lucruri, a declarat președintele PDL Caraș-Severin, Valeria Schelean, pentru www.expressdebanat.ro.

PNL continuă demersurile pentru aderarea la PPE

În paralel, pentru ca proiectul să poată fi unul durabil, liberalii iau decizii cruciale în această perioadă. Liderii PPE și-au dat acordul de principiu pentru aderarea formațiunii la grup, astfel că urmează să fie stabilite detaliile tehnice.

„Europarlamentarii noștri au optat pentru apartenența la grupul PPE, vor participa la constituirea grupului PPE și conducerea Partidului Național Liberal va trimite zilele viitoare opțiunea formațiunii noastre politice, pentru a intra în Partidul Popular European. Acestea sunt etapele următoare. Toate aceste etape, teoretic, vor fi consumate probabil până în patru iunie. Patru iunie fiind însă chiar o dată restrictivă. Este momentul în care se constituie grupul PPE”, a declarat Sorin Frunzăverde pentru RTV, în cursul zilei de miercuri.

„Și eu, și domnul președinte (n.r. Crin Antonescu) am avut discuții cu conducerea Partidului Popular European. Nu au fost însă discuții de care să nu aibă cunoștință importanți membri ai PNL. Această discuție are loc de foarte multă vreme. Evident, ați văzut că au fost făcute în acest sens câteva afirmații. Partidul Național Liberal și-a pus problema de la începutul anilor 2000 să adere la grupul Partidului Popular European. Sigur că am accelerat această inițiativă după 2012, practic, de la începutul anului 2013. Există acordul de principiu din partea Partidului Popular European. (…) Există, așa cum ați văzut, și, hai să spunem, acordul Partidului Democrat Liberal, exprimat de Vasile Blaga și de Anca Boangiu, a mai precizat Frunzăverde, la București, zilele trecute.

Comments

  1. gigi says:

    Puteti trece si in PM(pi..a matii) nici dracu nu va mai alege!