Patru festivaluri sunt programate în această toamnă pe Aerodromul Cioca din Timișoara. Investițiile CJT făcute pe teren

po 1000x100px (4)

Aerodromul Cioca din Timișoara este valorificat de autoritățile județene nu doar pentru activitățile de zbor. În următoarele luni, acolo vor fi organizate patru festivaluri pentru copii, tineri și pentru iubitorii muzicii electronice. Parte din finanțarea acestor acțiuni a fost alocată din bugetul județului, în cadrul programului Tim Cultura. 

La Cioca este deja în derulare a III-a ediție a Flight Festival. Sunt 13 zile de evenimente culturale și artistice, până în 1 septembrie, cu un program conceput pe cele 4 mari componente ale festivalului: music, tech, film și theatre. Acțiunile programate în cadrul festivalului au loc nu doar pe Aerodromul Cioca, ci și în alte 9 locuri din Timișoara. Toate datele despre Flight Festival pot fi găsite pe pagina de Facebook și pe www.flight-festival.com.

CITEȘTE ȘI: Muzică bună, zboruri cu avionul și spații de relaxare. Se fac pregătiri pentru Flight Festival, care va avea loc în luna august, la Timișoara

Alte trei festivaluri vor fi organizate la aerodrom: Timeless – aflat la prima ediție, VEST FEST și Magnetic. Toate cele patru acțiuni beneficiază și de finanțare din partea Consiliului Județean Timiș, prin intermediul programului Tim Cultura 2021, cu un total de 470.000 de lei. Cea mai mare sumă, 240.000, merge către Flight Festival.

CITEȘTE ȘI: Aerodromul Cioca se transformă într-un uriaș parc de distracții. Cel mai mare festival dedicat întregii familii are loc în septembrie, la Timișoara

headerexpress cc

„Timișoara are nevoie de un spațiu generos pentru evenimente de mare anvergură. Astfel, am considerat necesară utilizarea Aerodromului Cioca și dincolo de activitățile de zbor. Creștem în acest fel oferta culturală și de divertisment a județului, prin susținerea unor proiecte mari, de tradiție sau cu mare potențial. Interesul crescut, cu cele patru acțiuni care se vor desfășura la aerodrom în acest an, ne îndeamnă să ne concentrăm eforturile și pe această axă, de facilitare a diverselor evenimente.”, a declarat președintele CJ, Alin Nica.

Anul acesta, CJT a alocat resursele financiare pentru a aduce energie electrică de mare putere pe aerodrom, iar anul viitor e în plan amenajarea unei scene moderne și a infrastructurii necesare pentru evenimente de mare anvergură.

În total, în acest an, peste 230 de proiecte culturale au fost selectate pentru finanțare nerambursabilă de la CJT. Suma totală alocată programului ajunge la aproape 4,5 milioane lei.