Patronii sălilor de sport și cei din HoReCa solicită neprelungirea carantinei în Timișoara. Ei cer dovada eficienței impunerii restricțiilor suplimentare

Mai mulți reprezentanți ai domeniului sportiv și economic din Timișoara cer Prefecturii Timiș și CJSU să nu prelungească măsurile restrictive impuse în orașul de pe Bega și localitățile periurbane încă din 8 martie. Ei au formulat o petiție prin care cer prezentarea de către autorități a unei analize cu privire la eficiența carantinei înainta de a lua o decizie cu privire la viitor. 

În petiție, oamenii mai cer și afișarea publică a modului în care fiecare membru va vota în ședința care vizează ridicarea sau prelungirea carantinei în Timișoara și zona periurbană pentru că, susțin ei, comunitatea și în special segmentele afectate de deciziile CJSU trebuie să afle argumentele și votul dat de reprezentații instituțiilor care fac parte din acest comitet.

„În condițiile în care CJSU va prelungi carantina fără argumente și o bază legală solidă, petiționarii intenționează să acționeze în instanță CJSU pentru daune materiale. Votul fiecărui membru CJSU are un direct impact economic și social, astfel că fiecare vot trebuie asumat și fundamentat.”, susțin semnatarii petiției.

CITEȘTE ȘI: Cât trebuie să scadă rata de infectare pentru ca Timișoara să fie scoasă de sub carantină? Directorul DSP: „Nu trebuie să ne cramponăm strict de incidență”

Ei mai spun și că economia locală moare din cauza acestor măsuri, iar calitatea vieții oamenilor scade.

„Ce efect a avut îngenunchierea a 500.000 de cetățeni în afară de creșterea ratei de infectare Covid-19? Așteptăm ca prefectul și membrii CJSU să iasă public și să explice strategia anti-Covid-19, de ce au votat carantina și cine răspunde acum, legal sau cu funcția, pentru cele două săptămâni negre de blocare a activităților în Timișoara și zona periurbană. (…) Nu există nicio măsură de protecție pentru economia locală, s-a dat carantină fără vreo măsură compensatorie și fără organizarea unor alternative pentru domeniile afectate. (…) Carantina împovărează statul, carantina distruge economia și nu salvează nimic, poate doar imaginea unor lideri incapabili să gestioneze o situație de criză.”, scrie în petiție.

Petiția este vizibilă aici și poate fi semnată de cei a căror activitate este afectată de carantină, susțin inițiatorii acesteia. Până la această dată, documentul a adunat aproape 4.500 de semnături.

La finalul lunii februarie, zeci de angajați din sectorul HoReCa au protestat la Timișoara, nemulțumiți de restricțiile impuse la nivel național de autorități împotriva răspândirii coronavirusului. Oamenii explicau că sunt în pragul falimentului, mulți dintre angajații lor au plecat deja din România și au tot căutat soluții să supraviețuiască înultimul an.

La această dată, rata de infectare la nivelul județului Timiș este 5,9/mia de locuitori. În Timișoara incidența este de 8,15.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/