Patronii cu lacăt pe ușă, notificați. Pericole și mii de deficiențe în Caraș-Severin!

explo 1000x200

Situația prezentată de ISU „Semenic” este îngrijorătoare la nivelul județului. Asta, după ce pompierii s-au trezit la realitate și au prezentat publicului statistica controalelor derulate în acest an!

Așa cum Express de Banat a relatat în weekend, fără un punct de vedere oficial al pompierilor, foarte greu de obținut chiar și în contextul actual, patronii de cluburi și discoteci au fost verificați. Cel puțin, prin asaltul controalelor au trecut cei care au avut curajul să își lase locațiile deschise. La Reșița, Million, Bamboo, La Barock și Ozone au lacătul pus pe ușă, dar oficialii ISU „Semenic” le dau asigurări reșițenilor că cei care le manageriază au fost deja notificați să se prezinte cu actele la sediul instituției. Vizate de pompieri au fost și localurile din zona Pieței de Nord, dar și acolo patronii s-au sustras controlului, așteptându-se să fie verificați. Prin urmare, au închis localurile. În total, în weekend 23 de locații au fost vizate.

„Pentru opt operatori economici, ai căror proprietari nu au fost prezenţi la momentul controlului, au fost lăsate înştiinţări în vederea prezentării la ISU pentru verificarea autorizaţiei de securitate la incendiu.  Activităţile de verificare/reverificare vor continua în perioada următoare”, dau asigurări reprezentanții Compartimentului de Informare și Relații Publice. În plus, sâmbătă și duminică, ISU a desfăşurat 17 controale în baruri amplasate la parterele blocurilor de locuit din municipiul Reşiţa şi săli de festivităţi din municipiul Caransebeş. 11 dintre aceste controale au fost finalizate cu documente de control, iar pentru deficienţele constatate s-au aplicat opt amenzi contravenţionale în valoare de 16.500 lei.

Mii de deficiențe la baruri!
De la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii octombrie, structura de specialitate din cadrul ISU Caraş-Severin a emis 52 avize şi 33 autorizaţii/securitate la incendiu. Pentru neîndeplinirea cerinţelor prevăzute de legislaţia în vigoare au fost respinse 29 cereri de avize şi 31 pentru autorizaţii de securitate la incendiu.

expresb 1000x100

La nivelul judeţului Caraş-Severin au fost efectuate 1.175 controale de specialitate la agenţi economici, instituţii şi alte tipuri de obiective, în urma cărora au fost constatate 3.991 de deficienţe privind apărarea împotriva incendiilor.

O parte dintre aceste deficienţe au fost soluţionate pe timpul controlului, însă 2.566 au fost sancţionate conform reglementărilor legislative.

 

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. Patronii cu lacăt pe ușă, notificați. Pericole și mii de deficiențe în Caraș-Severin! - Agenda Primarului says:

    […] Așa cum Express de Banat a relatat în weekend, fără un punct de vedere oficial al pompierilor, foarte greu de obținut chiar și în contextul actual, patronii de cluburi și discoteci au fost verificați. Cel puțin, prin asaltul controalelor au trecut cei care au avut curajul să își lase locațiile deschise. La Reșița, Million, Bamboo, La Barock și Ozone au lacătul pus pe ușă, dar oficialii ISU “Semenic” le dau asigurări reșițenilor că Sursă știre […]

  2. Patronii cu lacăt pe ușă, notificați. Pericole și mii de deficiențe în Caraș-Severin! - Stiri locale | Ziare locale online din România says:

    […] Situația prezentată de ISU “Semenic” este îngrijorătoare la nivelul județului. Asta, după ce pompierii s-au trezit la realitate și au prezentat publicului statistica controalelor derulate în acest an! Așa cum Express de Banat a relatat în weekend, fără un punct de vedere oficial al pompierilor, foarte greu de obținut chiar și în contextul actual, patronii de cluburi și discoteci au fost verificați. Cel puțin, prin asaltul controalelor au trecut cei care au avut curajul să își lase locațiile deschise. La Reșița, Million, Bamboo, La Barock și Ozone au lacătul pus pe ușă, dar oficialii ISU “Semenic” le dau asigurări reșițenilor că …mai multe stiri […]

  3. Andrei Hanganu says:

    La puscarie cu pedofilul hartuitor. Cetatenii nu il mai vor!!! Isi poate lua adio de la urmatorul mandat. Nu a facut nimic pentru Resita, nimic de viitor. borduri si panselute!!!