Litigii de milioane de euro, dar juriști slab pregătiți. Aquacaraș cere în zadar casă de avocatură!

explo 1000x200

Una dintre cele mai mari firme din Reșița, Aquacaraș, a reușit să angajeze un număr record de oameni, dar problemele pe care societatea le are în prezent cu ANAF și chiar cu primăriile, care nu vor să plătească redevența, generează probleme care se analizează doar în instanță.

Prin urmare, la cel mai recent for legislativ al Consiliului Județean Caraș-Severin, acționarul majoritar a propus un proiect de hotărâre privind aprobarea achiziționării de servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare în litigii ce vizează proiectul de milioane de euro care se derulează în prezent în toate orașele județului.

Potrivit proiectului de hotărâre supus dezbaterii în plen, SC Aquacaraș SA solicită aceste lucruri motivând că în statul de funcții al Compartimentului  de specialitate al societății sunt prevăzute patru posturi de consilieri juridici, dar volumul de muncă este foarte mare, pe rolul instanțelor fiind mai multe litigii de muncă, litigii privind derularea procedurilor de achiziții publice, precum și vize de legalitate privind contractele de muncă, concedierile colective care vor urma și, mai ales, procese complexe legate de implementarea Proiectului ISPA.

În plus, un alt motiv invocat de cei care conduc firma este că actualii consilieri juridici angajați nu au prevăzut în fișa postului atribuții privitoare la realizarea sau implementarea proiectelor cu finanțare externă.

Deși acesta a fost unul dintre proiectele importante de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean, aleșii PSD l-au respins. Printre motivele invocate s-a numărat și faptul că societatea are prea mulți angajați și că, până în momentul de față, în plenul legislativ n-a fost prezentată situația reală a firmei sau ce salarii se acordă.

Vicepreședintele Ilie Iova, la fel ca și reprezentanții la vârf ai societății de apă-canal s-au abținut să comenteze decizia aleșilor care s-au opus.

Reamintim că în urma întâlnirilor care au avut loc la nivel central, rezilierea contractului de finanțare a fost amânată cu șase luni, până când primăriile vor putea garanta pentru operator.

Comments

  1. Litigii de milioane de euro, dar juriști slab pregătiți. Aquacaraș cere în zadar casă de avocatură! - Stiri locale | Ziare locale online din România says:

    […] Una dintre cele mai mari firme din Reșița, Aquacaraș, a reușit să angajeze un număr record de oameni, dar problemele pe care societatea le are în prezent cu ANAF și chiar cu primăriile, care nu vor să plătească redevența, generează probleme care se analizează doar în instanță. Prin urmare, la cel mai recent for legislativ al Consiliului Județean Caraș-Severin, acționarul majoritar a propus un proiect de hotărâre privind aprobarea achiziționării de servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare în litigii ce vizează proiectul de milioane de euro care se derulează în prezent în toate orașele județului. Potrivit proiectului de …mai multe stiri […]

  2. Litigii de milioane de euro, dar juriști slab pregătiți. Aquacaraș cere în zadar casă de avocatură! - Agenda Primarului says:

    […] Potrivit proiectului de Sursă știre […]