Pasajul Nera din Reșița, spațiu insalubru și întunecat

Cel mai circulat pasaj pietonal subteran al Reșiței, cel de la stația de autobuz Nera, întâmpină trecătorii cu un miros insuportabil și gunoaie aruncate pe jos. Situația este aceeași de luni de zile.

Trecătorii iuțesc mai tare pasul în pasajul pietonal Nera, un spațiu parcă ignorat de personalul de la serviciul de salubritate. Bilete de autobuz, semințe, pungi goale, hârtii cocoloșite, gumă de mestecat, resturi de alimente și ambalaje de tot felul sunt împrăștiate pe scări și în subteran. Deșeurilor li se adaugă pentru o imagine dezolantă completă frunze uscate și noroi. Mirosul nici nu mai poate fi descris, pentru că spațiul este folosit de cei prea chinuiți de natură și nu rezistă până la cel mai apropiat wc.

Trec pe aici cel puțin de două ori în fiecare zi, când vin la muncă și când plec spre casă, dar de ani de zile este aceeași mizerie în pasaj. Că oamenii sunt nesimțiți și aruncă gunoiul pe jos nici nu mai am ce să comentez, dar nici nu se face curețenie cu lunile. Poate celor care mătură strada le e greu să coboare și să strângă și deșeurile de aici!”, a spus supărată o femeie grăbită să ajungă la capătul dinspre centrul civic. O tânără care intra și ea în pasajul pietonal ne-a mărturisit: „Miroase îngrozitor și e și întuneric. Totdeauna merg repede, să ies de aici”.

Investiții par să nu mai meargă în pasajul subteran, rămânând doar amintirea lor și semnele de pe pereți și pardoseală. Câștigă însă teren desenele pasionaților de grafitti, dar care arată mai degrabă a mâzgăleli cu mesaj. Poate o traversare a pasajului de către autoritățile publice va aduce și soluții… sau măcar câteva coșuri de gunoi în care reșițenii să arunce deșeurile care le prisosesc.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648797643105″]

Comments

  1. Ionica says:

    cred ca mai corect era formluarea: Situația este aceeași de ani de zile.