Parteneriat de milioane de euro cu sârbii! Vizită diplomatică la Consiliul Județean

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova, a primit, joi, vizita unei delegații din care au făcut parte ES Iulian Nițu, consul general al României la Zajecar, și Radisav Čučlanović, managerul Municipalității Kladovo, Serbia.

Din partea Consiliului Județean, la discuții au participat Victor Naidan, arhitect-șef, și Octavian Deaconu, consilier al președintelui forului.

Discuțiile au vizat identificarea de oportunități de colaborare între cele două administrații, precum și organizarea, în lunile care urmează, a unui forum de afaceri care să reunească firme din România și Serbia.

Delegatie Kladovo 002

Întâlnirea a oferit prilejul pentru a fi prezentate proiectele transfrontaliere derulate de Consiliul Județean Caraș-Severin cu parteneri sârbi, valoarea acestora depășind suma de 20 de milioane de euro. Cu circa 1 milion de euro, Consiliul Județean Caraș-Severin a derulat deja un proiect în parteneriat cu Municipalitatea Kladovo și Consiliul Local Pojejena, finalizat în 2012. Este vorba de proiectul „Creșterea gradului de mobilitate în vederea dezvoltării schimburilor economice și turistice în zona transfrontalieră Pojejena – zona eligibilă Voivodina”, prin care a fost construit un port în localitatea Pojejena.

Managerul Municipalității Kladovo a înaintat propunerea organizării unei întâlniri tehnice care să reunească reprezentanții celor 2 instituții în vederea identificării de noi idei de proiecte.

 

Comments

  1. Podsekalnikov says:

    Nu am nimic cu poporul sarb, dar ceva parteneri de afaceri nemti,francezi sau ceva olandezi nu s-ar putea gasi? ,,Proiectele transfrontaliere” speram sa se resfranga pozitiv asupra ambelor parti dar s-ar putea sa constatam inca o data ca proiectele,studiile de fezabilitate si masterplanurile reprezinta o metoda savanta de a arunca banii la buda.

  2. resitean says:

    Pai daca si Octavian asta e bun de consilier(poate la Ramna) al presedintelui, atunci ce sa mai zicem de restul ?Noroc ca nu e penal ca Ionesie, Ianas,Simi si ceilalti!

  3. radivoj milenovici says:

    Victor Naidan , prin jegul asta se fura din fonduri europene si din banii poporului cu milioane de Euro prin asa numitele ”studii de fezabilitate”, pana cand banditul asta(si ceilalti)o sa fie lasat/i sa fure ?!