Parlamentarul PP-DD l-a înfruntat pe edilul-șef

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Deputatul Valentin Blănariu şi-a arătat nemulţumirile în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local din Reşiţa. Pe lângă faptul că nu a fost invitat oficial la întâlnirile organizate de administraţie, acesta este deranjat de faptul că orașul are doar un viceprimar. 

Municipiul Reşiţa funcţionează de mai bine de un an cu un singur viceprimar, iar acest lucru îl deranjează pe deputatul PP-DD Valentin Blănariu, care s-a prezentat neinvitat la cel mai recent plen. Întrucât legea spune clar că  municipiile reşedinţă de judeţ au nevoie de doi viceprimari, acesta le-a cerut oficialilor să îl aleagă şi pe cel de-al doilea, spunând că acesta poate fi unul dintre colegii săi din partid.

Reprezentanţii administraţiei locale nu m-au invitat niciodată în calitate oficială la şedinţele de Consiliu Local, ceea ce arată că suntem marginalizaţi, trataţi cu indiferenţă, chiar şi aroganţă de multe ori. Mă refer şi la colegii mei, cei cinci consilieri PP-DD, care au avut iniţiativa de a introduce pe Ordinea de zi a Consiliului Local un punct privind alegerea celui de-al doilea viceprimar al Reşiţei, fiind de asemenea trataţi cu indiferenţă. Eu îi asigur de toată deschiderea mea, de colaborarea colegilor mei şi precizez că vom accesa toate căile de atac dacă, în continuare, vom constata nerespectarea legii”, a declarat deputatul PP-DD Valentin Blănariu.

„Jocuri politice” risipite

Primarul Reșiței Mihai Stepanescu nu exclude ocuparea unui post de viceprimar de către unul dintre reprezentanții Partidului Poporului, însă acesta i-a explicat parlamentarului că, înainte ca PP-DD să primească o astfel de funcție, aleșii trebuie să fie activi.

1000x100 casa brutarului

„Nu cunosc jocurile politice pentru acest interes major, anumite certuri pentru postul de viceprimar din Reşiţa. Nu ştiu şi nu vreau să ştiu anumite jocuri şi promisiuni. Este într-adevăr o temă pentru ședința următoare, să fie numit un al doilea viceprimar. Să vină cu idei bune, potrivite pentru comunitatea noastră reşiţeană, nu zic nu, se vor face propuneri în spiritul legilor şi dacă este nevoie de acesta, de ce să nu fie, mai ales dacă legea spune că poate fi ales un al doilea viceprimar”, a răspuns primarul Mihai Stepanescu.

Solicitări respinse

Nici replica parlamentarului nu a întârziat să apară, mai ales că acesta a infirmat existența unor jocuri politice. Valentin Blănariu a explicat că, potrivit algoritmului politic, cei cinci consilieri PP-DD sunt pe locul doi ca număr de aleși, după PSD, astfel că acesta este de părere că, de drept, cel de al doilea viceprimar al Reşiţei ar putea să fie unul din partidul său. Și această doleanță i-a fost risipită.

„Dacă tot e vorba de politică, PSD are 13 consilieri şi cred că şi al doilea viceprimar ar putea să facă parte tot din această grupare. De asemenea, cred că această propunere putea să vină şi din partea colegilor domnului Blănariu, consilieri PP-DD”, a declarat Ioan Crina, viceprimarul oraşului, la cel mai recent plen.

expres banat 1000x100 (2)

Comments

  1. Nelu Popescu says:

    asa! mucles! liniste in sala! sa fie amendat pentru tulburarea linistii primarului! sa se duca sa doarma in parlament si sa ne lase pe noi sa dormim in consiliul local. somn usor!

  2. doru says:

    Bretonel, tu nu stii legea? Doi viceprimari sau unul?Trebuie sa te lamureasca secretarul?RUSINE!!De ce neaparat de la PSD?Sa nu incurce nimeni?