Plângere penală împotriva lui Băsescu!

untitled design set 970x90 px

Cei nouă parlamentari cărășeni pe care îi mai are județul, după ce senatorul PNL Iosif Secășan și-a dat demisia, au analizat dacă să semneze sau nu plângerea penală depusă împotriva președintelui țării.

Tot scandalul a plecat de la așa-zisa amenințare a președintelui, pe care acesta a aruncat-o la adresa deputalului Gabriela Vrânceanu Firea.

„Trebuie să aducem lucrurile la normalitate. Într-un stat democratic, nimeni nu este mai presus de lege. Nimeni nu stabilește pe cine găsim sau nu acasă în afară de Lege și de Dumnezeu. Consider, atât în calitate de parlamentar, cât și de cetățean, că trebuie să fiu apărat de președintele țării mele. Consider că a merge acasă și a-i găsi pe cei dragi este un act care să ne bucure, nu să ne creeze o stare de teamă. De fiecare dată, acasă ne așteaptă soțiile, frații, bunicii, care ne deschid ușa cu drag, Ioan Benga, deputat PSD. Acesta spune că demersul social-democraților, al celor din PC și UNPR este un act simbolic, prin care vor să atragă atenția că România este în continuare un stat democratic.

În total, 175 de parlamentari și-au pus semnătura pe plângerea penală, inclusiv președintele Comisiei de Apărare și Ordine Publică, Ion Mocioalcă, și senatorul social-democrat Aurel Duruț. Același document a mai fost semnat de Ioan Tabugan și Ion Simion Purec de la UNPR.

Opoziția a spus „pas

Laurențiu Tocuț, parlamentarul de Caraș-Severin originar din Caransebeș, a explicat că niciun liberal nu s-a băgat în „afacerea” pesediștilor. Nici PDL nu s-a alăturat demersului.  „Niciun democrat-liberal nu a semnat plângerea penală pentru că este un gest de campanie, fără relevanță juridică!”, a declarat Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al PDL Caraș-Severin.

Și parlamentarii PP-DD au luat aceeași decizie. „Niciun parlamentar nu a semnat plângerea respectivă, întrucât juriștii noștri au considerat că nu este cazul. Tot PSD-ul a semnat-o, în urma declarațiilor făcute de Băsescu la adresa lui Firea. Specialiștii noștri spun că o astfel de plângere poate fi făcută doar în urma unei amenințări directe”, a declarat Valentin Blănariu pentru Express de Banat.

Ce spun procurorii?

 

În ce îi privește pe procurori, aceștia au apreciat că este cazul să ia măsuri, însă imunitatea de care dispune președintele României, i-ar încurca. “În urma plângerii formulate de doamna Firea Gabriela (senator) la care a fost conexată şi sesizarea semnată de mai mulţi parlamentari, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal.

În cauză, procurorii au dispus, la data de 17.04.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, prevăzută de art. 207 alin. 2 Cod penal.

Prin ordonanţa din 18.04.2014, constatându-se că în cauză există un impediment legal temporar pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, s-a dispus, în temeiul prevederilor art. 312 alin. 2 Cod procedură penală, suspendarea urmăririi penale.

S-a apreciat că în conformitate cu dispoziţiile art. 84 alin. 2 raportat la art. 96 alin. 1 din Constituţie, Preşedintele României se bucură de imunitate”, potrivit comunicatului de presă transmis de Ministerul Public.

 

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: http://www.invetiengleza ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/