Blănariu candidează la europarlamentare

Liberalii și social-democrații s-au mulțumit să susțină candidații de la centru, în timp ce PDL și PP-DD au câte un candidat de pe plan local. Deși fără șanse să ajungă în Parlamentul Europei, aceștia au acceptat să figureze pe liste.

Opoziția se bazează pe strângerea de semnături de pe plan local în Caraș-Severin, astfel că atât PP-DD, cât și PDL vor intra în bătălia electorală cu câte un reprezentant. Locul nu este fruntaș, dar, chiar și așa, trebuie să își asume rolul cu care i-a mandatat partidul.

„Ocup locul 14 pe listă, după ce doctorul Purea a fost nemulțumit de locul repartizat și a preferat să candideze ca independent, a spus președintele PP-DD, Valentin Blănariu, pentru Express de Banat.

Loc neeligibil și la PDL

În ce îi privește pe democrat-liberali, și aceștia ies la interval cu un candidat din Caransebeș, dar locul care i-a fost repartizat acestuia cere ca PDL să obțină un procent de peste 50 la sută din preferințele electoratului, aspect irealizabil.

ilie buzescu
Ilie Buzescu, candidat PDL

Organizaţia judeţeană şi-a propus ca, pentru alegerile europarlamentare din luna mai, să aibă o strategie şi o campanie curate şi deschise, aşa cum trebuie să fie, de fapt, alegerile europene. Ilie Buzescu ocupă locul 31 pe lista candidaților, după edilul-șef al municipiului Arad, Gheorghe Falcă, sau alte persoane publice care dețin în prezent funcții de conducere pe plan local sau județean.