Parlamentarii vor să-și spele păcatele

Unii dintre deputații și senatorii cărășeni s-au gândit să profite de săptămâna de meditare și curățenie spirituală din preajma sărbătorilor pascale. Nu toți însă au fost disponibili să răspundă la telefon, semn că sunt în febra cumpărăturilor sau deshidratați din cauza legumelor consumate în exces.  

Parlamentarii de Caraș-Severin au avut șansa să-și îndrepte greșelile în Săptămâna Mare. Astfel că, cei care au fost disponibili și au răspuns la telefon, au explicat motivele pentru care au ținut sau nu post.

Unul dintre deputații care a consumat mâncare de regim este parlamentarul PNL Laurențiu Tocuț. „Țin post de două săptămâni, atât pentru sănătate, cât și pentru curățenie sufletească. Am consumat doar legume și produse din soia, pentru că piața este invadată de astfel de produse. M-am axat pe spanac, varză, fasole, dar și pe brânza și chiftelele din soia”, a spus Laurențiu Tocuț pentru www.expressdebanat.ro .

Și deputatul PSD Ioan Benga a ținut două săptămâni de post înainte de Învierea Domnului. “Ca orice creștin, în spiritul sărbătorilor, având o familie care respectă tradiția cu sfințenie, am încercat să îmi fac o purificare atât din punct de vedere al alimentației, legată de post, înainte și în săptămâna Mare, mâncând după o rețetă specifică perioadei: multe verdețuri, fructe, fără carne, dulciuri și fără altele”, a spus parlamentarul PSD pentru Express de Banat.

Și parlamentarul Valentin Blănariu a renunțat la produsele din carne, însă nu postul este motivul principal. „Nu țin post, dar în general nu consum produse din carne pentru că sunt atent zilnic la alimentele pe care le consum. Deci s-ar putea spune că țin post în principiu, pentru sănătate. Este drept că motivul principal e purificarea spirituală”, a concluzionat deputatul PP-DD pentru cotidianul online.

Liberalul Valentin Rusu, deputat în Colegiul Oravița, cu anumite probleme de sănătate, a spus că nu își permite să renunțe la produsele din carne. „Nu am ținut post pentru că nu îmi permite sănătatea”, a declarat acesta pentru Express de Banat.

Ceilalți parlamentari fie nu au răspuns la telefon, preocupați de cumpărăturile de pe ultima sută de metri, fie au ajuns la urgențe, din cauză că au consumat prea puțină mâncare în perioada de post negru a creștinătății.

FOTO: www.ziuanews.ro