UCMR rămâne izolată de sistemul hidroenergetic național

Deși pare o imagine apocaliptică pentru angajații societății, care au văzut șansa de salvare în eliminarea Articolului K din Legea Insolvenței, acest lucru nu s-a întâmplat. Prin urmare, pasul cel mai important, de etatizare a societății, a eșuat în prag de sărbători.

Recent, parlamentarii cărășeni se lăudau că au aprobat transferul datoriilor de la ANAF la AAAS, iar că în perioada imediat următoare vor reuși să transforme datoriile societății reșițene în acțiuni ale statului român, astfel încât acesta să devină acționar majoritar.

Procesul de etatizare însă a eșuat după ce, în această săptămână, Legea Insolvenței a intrat în dezbatere, iar Articolul K a rămas tot în Lege. Partea proastă a lucrurilor însă este că UCM Reșița asimilează în continuare alte datorii, iar dacă statul va deveni vreodată acționar majoritar vor exista în continuare probleme la societate.

Practic, sărbătorile pascale nu au adus vești bune pentru angajați, așa cum se preconiza, iar oamenii sunt în continuare în șomaj tehnic. Potrivit conducerii UCMR, există o programare a circa 10-15 la sută dintre angajați, care, în funcție de comenzile care sunt, vin la serviciu.

Angajații speră acum ca politicienii să aibă un plan B pentru salvarea uzinei.