Mii de sancţiuni şi zeci de dosare penale de Paşti

Perioada Sfintelor Sărbători de Paşti le-a dat de lucru poliţiştilor cărăşeni. Aceştia au aplicat sancţiuni de peste 800.000 lei în urma acţiunilor în sistem integrat desfăşurate pe raza judeţului, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Spre nefericirea lor, peste 600 de agenţi economici s-au trezit cu poliţia „la uşă” în această perioadă, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale premergătoare Sărbătorilor pascale. În urma acţiunii în care au fost controlate peste 5.000 de mijloace de transport au fost constatate aproximativ 90 de infracţiuni şi au fost  aplicate peste 4.300 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 800.000 de lei.

Poliţiştii angrenaţi în acţiuni au verificat peste 640 de agenţi economici şi au fost controlate 5087 de mijloace de transport. De asemenea, au fost constatate 94 de infracţiuni, din care 14 de evaziune fiscală, în cadrul dosarelor întocmite fiind cercetate 70 de persoane, bănuite de comiterea acestor fapte. Din numărul total al contravenţiilor aplicate, 304 au fost pentru nerespectarea ordinii şi liniştii publice şi 303 ca urmare a încălcării Legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Sancţiuni şi pe drumurile publice

În urma filtrelor organizate de poliţiştii rutieri au fost aplicate peste 3700 de sancţiuni contravenţionale, întrucât au fost încălcate normele privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost confiscate bunuri în valoare totală de peste 50.000 lei, dintre care alcool şi produse din alcool în valoare de 2.450 lei şi alte produse în valoare de 49.300 lei”, a adăugat Ancuţa Cărbunaru.