“Părintele” Gloriei ne-a părăsit!

Veste tristă pentru iubitorii fotbalului din Reşiţa şi mai ales pentru întreaga suflare alb-albastră. Doru Roşca s-a stins din viaţă la vârsta de 84 de ani!

Omul care se confundă, practic, cu istoria clubului Gloria Reşiţa a pierdut lupta cu boala şi a decedat în dimineaţa zilei de miercuri. Doru Constantin Roşca a ajuns la clubul din Govândari în 1951 şi de atunci l-a slujit neîncetat. “E o pierdere grea pentru Gloria Reşiţa şi pentru tot fotbalul din Caraş-Severin. E o veste care ne-a bulversat şi întristat pe toţi”, a declarat Gabi Stănucă.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13, la Cimitirul Nr.8 din Govândari.

Express de Banat a publicat ultimul interviu cu Doru Roşca înainte ca boala să-l doboare. Click aici să vezi care a fost una din ultimele sale dorinţe!

Comments

  1. Petru Fuchs says:

    Nea Doru Rosca a fost omul fara de care clubul Gloria Resita nu ar fi existat. L-am cunoscut la inceputul anilor 70 cand pe un teren mocirlos Gloria invingea Petrolul Ticleni cu 7-1 si promova in divizia C a fotbalului romanesc. Deatunci ne-am intalnit de fiecare data la toate meciurile echipei Govandariului in care au crescut nume mari ca Fane Iovan, Ciurea, Marca, Marcu, Manole,… In calitate de contabil sef al intreprinderii ce patrona clubul, apoi ca presedinte zeci de ani ai fotbalistilor de la nivelul de pustani pana la seniori, nea Doru si-a intemeiat a doua familie la clubul Gloria Resita, aceasta devenindu-i un camin in care s-a confruntat cu greutatile dar si cu bucuriile la victoriile echipei de fotbal care a fost la un pas de a promova in prima liga valorica! Salariile achitate la zi, cadourile pentru copii de Pasti si Craciun, cantonamentele pe Semenic sau Herculane au fost in principal rezolvate si suportate de acest om minunat care a fost nea Doru Rosca. A iubit Gloria, poate mai mult decat …familia! Fie-i tarana usoara!

    Un flash pe care nea Doru l-a apreciat mult:

    http://www.youtube.com/watch?v=DfXCUuhfiO4