UPDATE. Oțelu Roşu a rămas fără gaz azi noapte, dar problemele s-au remediat!

Oraşul de pe Valea Bistrei e nealimentat cu gaz metan de câteva ore, în condiţiile în care mercurul din termometre a coborât sub zece grade cu minus!

E-on Gaz a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin că, începând cu ora 21.40, în oraşul Oţelu Roşu a fost întreruptă alimentarea cu gaz metan. Cel mai probabil, e vorba despre o problemă tehnică. Pentru că temperatura e foarte scăzută, iar multe locuinţe din oraş sunt încălzite cu gaz metan, Comandamentul Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă extraordinară. S-au luat măsuri de informare a populaţiei. ,,Alimentarea cu gaz a localităţii va fi reluată după identificarea şi remedierea problemei”, mai informează ISU ,,Semenic”.

UPDATE 1 – Peste 10.000 de locuitori stau în frig în această noapte!

Neoficial, magistrala care alimentează orașul Oțelu Roșu a suferit fisuri, din motive necunoscute până la această oră. Oamenii au anunțat dispeceratul companiei, însă echipa de intervenție se poate deplasa în zonă de abia în cursul zilei de mâine. În prag de Anul Nou, locuitorii din Valea Bistrei se confruntă cu grave probleme privind confortul minim pe care oamenii ar trebui să îl aibă pe timp de iarnă: căldură în case.

Întâmplarea a picat cum nu se poate mai rău, mai ales că în această noapte se anunță temperaturi de -13 grade Celsius la Oțelu Roșu. Locuitorii sunt alarmați, dar și îngrijorați că problemele nu s-ar remedia nici pe parcursul zilei de mâine.  Locuitorii spun că, deocamdată, nimeni nu le-a putut furniza informații cu privire la defecțiunea suferită.

UPDATE 2 – S-a reluat alimentarea cu gaz!

În cursul zilei de astăzi, echipele E.ON au remediat problemele care au apărut la rețeaua de alimentare cu gaz a orașului. ,,Echipele specializate ale E.ON Gaz Distribuţie care s-au deplasat de urgenţă la faţa locului au depistat o avarie la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și au luat măsurile specifice de siguranţă. La acest moment sunt în curs de desfăşurare lucrările specifice de remediere a avariei”, se arată în comunicatul de presă transmis în această dimineață de compania de gaz.

Chiar și așa, oficialii orașului Oțelu Roșu s-au declarat nemulțumiți de faptul că nu au primit un răspuns cu privire la cauzele care au produs avaria. ,,Sunt mulțumit că am depășit cu bine aceste momente delicate pentru orașul nostru. Așteptăm răspunsuri de la E.ON, a spus edilul-șef Luca Mălăiescu.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

banner 1000 x 100 hd

Comments

 1. dracula says:

  oras blestemat !!! va rugam plecati toti in germanica

 2. Lala says:

  Așa primar, așa oraș.
  Așa e cand pui un prost sa-ti conducă orașul.El se pricepe la șah, cărți , barbut, rambursări ilegale de TVA, nevasta-sa mai are puțin si ajunge in pușcărie (vezi dosarul de la Curtea Apel Bistrița Năsăud)
  Dacă era Șimi erau toți schimbări si teama era reparata in maxim o ora.
  Gunoaie de PSD-isti.