Revelion cu scandal. 400 de persoane stau acasă, în timp ce patronii acuză Primăria!

promovare online Timisoara Casa Auto

Managerii firmei Auto Alex îi acuză pe reprezentanții administrației publice locale de faptul că nu le-au eliberat autorizația de funcționare, în timp ce edilul-șef Matei Lupu explică faptul că legea nu poate fi încălcată. Cu atât mai mult cu cât toate societățile comerciale din oraș o respectă.

Reprezentanții Auto Alex aruncă acuze dure la adresa Primăriei Moldova Nouă la trecerea dintre ani. Adrian și Alex Torma susțin că petrecerea care ar fi trebuit să adune 400 de persoane la un loc a fost anulată din cauză că localul nou construit nu a primit autorizație. ,,Abuzând de legislația privind autorizarea punctului de lucru, pe care nu a pus-o în practică niciodată, a luat decizia ca tocmai acum să o pună în practică și să nu ne elibereze autorizația de funcționare a sălii de evenimente, fără a ne da niciun argument. S.C. Torma Forest S.R.L. a depus documentele pentru autorizare în data de 8 Decembrie 2014, plătind inclusiv taxa aferentă. (…) Toți edilii orașului Moldova Nouă au avut o poziție corectă față de societățile noastre, până în anul 2013, când primarul Lupu Matei a început un atac nejustificat la adresa companiei Auto Alex. (…) Luând în calcul faptul că am întocmit corect documentele necesare autorizării și atâta timp cât nu am primit obiecții din partea Primăriei cu privire la ele, nu am ezitat să gândim organizarea petrecerii Revelionului 2015 la Sala de evenimente « Alex ». Din păcate, ne vedem puși în situația de a anula acest eveniment, unde s-au înscris peste 400 de persoane, dornice de a petrece sfârșitul de an în cea mai modernă locație din oraș”, se arată într-un comunicat de presă primit pe adresa redacției Express de Banat, semnat de frații Torma.

Ce spune Matei Lupu?

Contactat telefonic, edilul-șef s-a arătat revoltat de problema adusă în discuție de firmă, întrucât acesta spune că nu poate încălca legea la solicitarea Auto Alex. Matei Lupu explică faptul că procedura prin care se obține autorizația este extrem de clară și similară pentru toate societățile care vor să o obțină. Așadar, legea e lege!

promovare banner maxagro

,,Actele nu le emitem noi! Le-am cerut avizul de la ISU, pentru că acestea sunt prevederile legale. Nu am ce să fac în această situație. Autorizația nu poate fi emisă fără o serie de alte acte care trebuie obținute în prealabil de la alte instituții. Nu pot să încalc eu legea, iar eu nu le pot elibera avizele respective. Dacă am 15 ani, nu acuz poliția că nu pot să conduc. Aceasta este legea în Țara Românească. Când vin cu avizele, eliberăm autorizația!, a precizat primarul Matei Lupu pentru Express de Banat. Acesta spune că avizul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență este extrem de important, pentru că stabilește căile de evacuare în caz de incendiu, lucruri pe care funcționarii din Primărie nu le pot stabili și subliniază faptul că viața oamenilor nu poate fi pusă în pericol doar pentru că așa își dorește Auto Alex.

,,Le-am mai dat și amendă pentru că au început lucrarea fără măcar să aibă o cerere pentru certificatul de urbanism. Este un standard care trebuie respectat! Firma face cerere, primește aviz, iar în baza avizului eliberăm autorizația. Nu pot nici să pun un funcționar al Primăriei să elibereze acte ilegale. Inspectorii noștri le-au explicat de câteva ori care este procedura, pentru că e vorba de sute de persoane care ar urma să meargă acolo. Eu nu îmi asum răspunderea pentru documentele pe care ISU trebuie să le elibereze. Locația e nesigură! Nu respectă legea și tot el e supărat! Trebuie să încalce legea să fie vesel?! Înainte să facă înscrierile de Revelion trebuia să analizeze dacă poate sau nu să organizeze ceva acolo. Toate firmele din oraș au avize, ei nu le au!, a spus primarul, care a oferit ca exemplu firma Delphi, care are 2.000 de angajați, dar ai cărei manageri au avut acte așa cum prevede legea și nu au solicitat derogări de la prevederile normative doar pentru că societatea e cel mai mare contribuabil din oraș.

Potrivit fraților Torma, sala de evenimente ,,Alex” este un proiect unic în Moldova Nouă, dar și în zona de sud a județului Caraș-Severin. Locația are 5 stele, iar acționariatul firmei a investit peste 500.000 euro pentru punerea în funcțiune a localului.

publicitate tmc 640

Comments

 1. mircea doru says:

  Cu respect vreau să vă salut. Am văzut nemulțumirile dumneavoastră, dar s-a gândit cineva la faptul că …poate, aceste persoane, nu ar fi trebuit să organizeze un eveniment dacă nu au avut toate autorizațiile în regulă? Este ușor să dai din gură spunând că este vina altuia în timp ce TU ești singurul vinovat și după cum au scris și în postare—„a facut greseli, atat din punct de vedere legal, cat si fata de clienti„—se pare că se contrazic singuri.

 2. Adrian says:

  E sinistru sa te gandesti ca acest om , Torma , si-ar dori sa mai fie si primar , cand arata ca nu stie nici ca cetatean sa inteleaga legea si sa o respecte , cum ar putea sa o explice unuia care vine cu o problema la el ?
  Doamne , pana unde s-a urcat prostia in politica ?

 3. Andy says:

  Oare nu vi se pare ca prea intr-o singura directie curg amenzile si sanctiunile? Actualul primar in acest mandat isi amendeaza investitorii locali iar in celelalte 2 mandate anterioare cerea spaga investitorilor care doreau sa investeasca in oras. Acest om nu a creat absolut nici un loc de munca in acest oras. Cred ca ce s-a intamplat acum e picatura care a umplut paharul nemultumirilor populatiei acestui oras fata de el. Atitudine comunistoida care va fi sanctionata aspru in 2016 la alegeri. Inca 400 de familii care, ghiciti ce-o sa va ureze de Revelion, domnule primar? Continuati asa. Va fi mult mai usor fratilor Torma sa va descalece in 2016.

 4. Andrei says:

  Chiar daca ii vaneaza,ii face cu legea in mana asa ca se plang degeaba…

 5. IONE says:

  PANA ACUM SAU INTELES LA POATE HOTIILE CE LE-AU FACUT IMPREUNA ,ACU NU LE MAI AJUNG BANII .

 6. Trecutprinviata says:

  FELICITARI DOMNULE PRIMAR , TREBUIE SA INTELEGEM CA SI ACEST PARTID – AL DOMNULUI INVESTITOR – TRAIESTE IN TARA LUCRULUI BINE FACUT , SI NU SE MAI FAC EXCEPTII , CHIAR SI CONTRA COST . DOAMNE AJUTA .

 7. Alex says:

  dar lupu matei respecta legea?

 8. Alex says:

  Nici PRIMARIA Nu are autorizatie de functionare