„Orice caz de corupție trebuie sancționat cu celeritate conform legislației!”

campeanu bun

Prezent la Timișoara la un eveniment găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie, ministrul Educației Sorin Câmpeanu a comentat acuzațiile de luare de mită aduse unor medici de renume din orașul de pe Bega. 

„Nu cunosc aceste cazuri, nu intră în aria de competență a Ministerului Educației, dar cu siguranță orice caz de corupție trebuie sancționat conform legislației în vigoare și sancționat cu celeritate. Iar dacă sunt astfel cazuri, indiferent cine sunt cei care au greșit, trebuie sancționate astfel de situații. Îmi pare rău să aud că sunt înregistrate în domeniul sănătății în care, ca și în domeniul educației, avem nevoie de schimbări majore în bine, poate acum mai mult decât oricând altcândva.”, a declarat Sorin Câmpeanu pentru expressdebanat.ro.

CITEȘTE ȘI: Luare de mită în formă continuată! Medicul timișorean Marian Gașpar, propus pentru arestare preventivă!

„Integritatea este extrem de importantă pentru că, în mod diferit, medicii și profesorii sunt și trebuie să fie adevărate modele în societate. Integritatea este esențială și am spus: atunci când sunt abateri, ele trebuie să fie sancționate.”, a mai completat ministrul Educației.

Sorin Câmpeanu a fost prezent marți, la Timișoara, la semnarea acordului de parteneriat privind realizarea investiției „Construire Corpuri de Clădire Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, comuna Ghiroda, județul Timiș”. Evenimentul a avut loc și în prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila și a directorului CNI, Manuela Irina Pătrășcoiu.

CITEȘTE ȘI: Corupția din lumea medicală timișoreană bulversează comunitatea academică