„Oricărui medic care vine ca manager i se înjumătățește salariul”. Care sunt intențiile ascunse în spatele numirii medicului Călin Grozăvescu în funcția de conducere?

Decizia ministrului Sănătății de revocare din funcție a managerului Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș și înlocuirea cu medicul primar de radiologie și imagistică Călin Grozăvescu este cel puțin surprinzătoare pentru Adrian Cican. De ce a acceptat Grozăvescu în condițiile în care salariul îi scade la jumătate?

Fostul manager Adrian Cican spune că acum în situație de criză generală, în plină pandemie de coronavirus, doar ca să explice toate măsurile luate de el noului director și pașii ce trebuie urmați în baza ordinelor de ministru emise va fi complicat: „Sunt niște pași de urmat, schimbări la structura spitalului, se lucrează la organigramă, stat de funcții, gândite de mine pentru o anumită structură a spitalului, acum că s-a aprobat deschiderea Ambulatoriului, sunt lucruri de explicat, o să i le spun noului manager dar cum să reacționeze la un astfel de volum. Vă spun un lucru important acum: dacă tu ca medic accepți funcția de manager înseamnă că ai alte interese în spate și nu glumesc! Oricărui medic care vine ca manager i se înjumătățește salariul. Eu vin din mediul privat, salariul meu era mulțumitor dacă vii de la privat și este cu 5% peste salariul directorului medical. Dar dacă vii de pe orice post de medic-șef de secție sau orice specialitate ai avea, plus gărzile, dacă tragi linie salariul de manager este sub jumătate din cât câștiga medicul înainte de a accepta postul. În țară, la ora actuală managerii de spitale sunt din ce în ce mai puțini medici, găsim juriști, economiști”, spune fostul manager.

Primarul Felix Borcean îl susține pe Adrian Cican, dând exemplul Spitalului Municipal de Urgență, care în ultimii 3 ani a stagnat din cauza „legăturilor sangvine dintre medici și conducere, care s-au statuat în acest spital”, spune edilul urbei de pe Timiș și Sebeș.