Primele zece ventilatoare ajunse în țară sunt pentru Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara!

Primele ventilatoare sosite în România din străinătate sunt cele de la Timișoara! Nicolae Robu a prezentat cele zece echipamente medicale pentru lupta împotriva COVID-19, cumpărate din banii Primăriei. În condițiile pandemiei, exporturile de ventilatoare au fost fie sistate de anumite țări, fie se găsesc extrem de dificil. 

Nicolae Robu anunță sosirea primelor zece ventilatoare pentru Spitalul „Victor Babeș”. Investiția a fost suportată din fondurile bugetului local pentru ca Timișoara să beneficieze de cele mai performante echipamente în lupta cu coronavirusul. Robu spune că a întâmpinat dificultăți din cauza cererii la nivel global și a lipsei de produse pe piață, dar Primăria și Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” au dat dovadă de rapiditate și eficiență. „Am fost uimiți cu toții să aflăm, de exemplu, că inclusiv în SUA nu existau suficiente ventilatoare, aparate de care depind decisiv șansele de supraviețuite a bolnavilor în stare gravă. Cererea de astfel de aparate a devenit așa de mare, încât, chiar având bani, a devenit aproape imposibil de găsit furnizori care să facă livrarea în timp util. Unele state producătoare au mers până la a interzice exporturile, pentru a-și putea rezolva nevoile interne. Ei bine, Primăria Timișoara și spitalul său, Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» s-au mișcat repede și astfel s-a ajuns ca aici să sosească primele ventilatoare la nivel național. Ele sunt dintre cele mai performante care există în lume și pot fi folosite atât fix, în asociere cu paturi ATI sau pe lângă paturi obișnuite, cât și mobil, în asociere cu paturi mobile, în timpul transportului bolnavilor!”, a declarat Nicolae Robu.

Armata în alb beneficiază de tot echipamentul necesar datorită intervenției Primăriei care a realizat achiziția de peste un milion de lei. „Excelentul nostru corp medical are acum un arsenal tehnic și mai bun, pentru a-și valorifica și mai bine competența și disponibilitatea la dăruire. Valoarea achiziției este de 1.106.000 lei, banii provenind, repet, de la Primăria Timișoara”, a încheiat primarul Timișoarei.

victor babes

 

ventialoare, victor babes