Autonomia ținutului secuiesc, speculația președintelui Iohannis, lovitură grea pentru PSD! Și nimic mai mult!

Pro România nu are niciun amestec în chestiunea autonomiei ținutului secuiesc, dar secretarul general al partidului, deputatul Ion Mocioalcă, a ținut să dezamorseze definitiv o bombă care până la urmă a făcut doar un mare fâs! Ca de atâtea alte ori, această autonomie a fost doar un subiect speculat politic și nimic mai mult!

„Nu aș putea să spun că onor Camera Deputaților nu are nici cea mai mică culpă, pentru o lege, o lege extrem de importantă și profund neconstituțională ca și aceasta introdusă de UDMR privind autonomia ținutului secuiesc. Nu pot spune că nu are nicio vină. Există o vină poate chiar a tuturor membrilor ei și există o vină a întregului Birou Permanent care analizează legile, le repartizează și le pune pe Ordinea de zi. Să nu uităm însă că din Biroul Permanent fac parte și deputații liberali! Oare ei nu au putut să atragă atenția asupra acestei legi? Sau au așteptat ca să arunce cu noroi în PSD și în președintele Camerei, Marcel Ciolacu?!”, a comentat Mocioalcă.

La al cincilea mandat de parlamentar, politicianul cărășean spune că astfel de inițiative din partea maghiarilor au mai fost discutate în Parlamentul României. Nu au avut și nici nu vor avea sorți de izbândă, dă asigurări deputatul. Astfel de idei aparțin liderilor UDMR și sunt expuse public, chiar în Parlament, doar pentru ca aceștia să puncteze în fața propriilor susținători. „Nu a fost legislatură să nu existe o astfel de lege, nu putem spune că ne-a luat prin surprindere că UDMR a depus un proiect de lege în ceea ce privește autonomia. Toate aceste inițiative s-au soldat cu eșec. Nu se va discuta despre acest subiect mai mult de o zi, maximum două de acum încolo. Ar trebui să ne gândim mai bine la faptul că vine 1 mai și că realitățile României parcă nu sunt văzute de actualii guvernanți, că pericolul care ne paște nu a trecut, că economia nu poate fi repornită și nu există nicio măsură în acest sens. Nici măcar în infrastructură sau agricultură, domenii atât de deficitare. Nu mai spun că turismul este la pământ, dacă nu chiar întreaga HORECA. Astfel de subiecte, care să acopere incapacitatea guvernului de a gestiona această criză și perioadă extrem de complicată pentru România, sunt de neacceptat chiar și pentru partid mai mic, așa cum e Pro România”, a mai declarat Ion Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.

Chestiunea autonomiei a fost doar un joc politic, iar de data asta, președintele Klaus Iohannis chiar ar fi jucat bine, nu cum obișnuise acesta. „Nu a fost o înțelegere PSD – UDMR, nu a fost niciun troc, dar trebuie să-l felicităm pe președintele Iohannis că a speculat acest moment și a dat o lovitură năprasnică PSD-ului și președintelui Camerei, Marcel Ciolacu”, a mai comentat secretarul general Pro România.