Mocioalcă: Cican a deranjat multă lume! Să nu-mi spună cineva că nu ministrul din Caraș-Severin e în spatele acestei schimbări politice!

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, l-a mitraliat pur și simplu pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, după ce managerul Spitalului Municipal de Urgență a fost revocat, ieri, din funcție! Că ministrul Vela a comandat Ordinul semnat de ministrul Tătaru e convins și Ion Mocioalcă, secretarul general Pro România!

Adrian Cican a primit sute de mesaje de susținere de la caransebeșenii care au văzut cu ochii lor lucrurile extraordinare pe care acesta le-a făcut în scurtul său mandat de manager al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. Dacă n-ar fi existat restricțiile impuse de starea de urgență și de pandemia de coronavirus, probabil, mulți dintre ei ar fi cerut în stradă ca Adrian Cican să fie reinstalat la cârma unității spitalicești. Liderii politici taxează și ei modul în care PNL vede „România normală”. Ion Mocioalcă este doar unul dintre aceștia.

„Îl cunosc bine pe Adrian Cican, un om extrem de energic, un excepțional manager și această schimbare nu a putut fi decât politică. Să nu-mi spună cineva că miniștrii care reprezintă județul în Guvernul României nu au știut sau nu sunt în spatele acestei schimbări! Știu că a deranjat multă lume, am fost sunat și de medici cărora nu le-a convenit politica pe care a dus-o Adrian Cican în spitalul din Caransebeș, însă faptele sale, ceea ce lasă în urmă după această schimbare politică, demonstrează că el a avut dreptate și, de ce nu, cei care i-au acordat încredere”, a reacționat Ion Mocioalcă.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat pentru exressdebanat.ro că nu dorește să polemizeze cu nimeni pe acest subiect, lăsând de înțeles că nu vrea să intre în jocuri politice în timp ce COVID-19 e încă o amenințare serioasă la adresa românilor. Asigură totodată Marcel Vela că nu e implicat în schimbările de la spitalul din Caransebeș. Singura sa implicare fiind sprijinul acordat pentru ca medicilor și pacienților de acolo să nu le lipsească nimic în lupta cu coronavirusul. Iar avizul pentru reînființarea ambulatoriului ar fi doar o primă dovadă că nu a avut nimic împotriva lui Adrian Cican! „Dacă aș merge pe logica domnului deputat și voiam eu schimbări, probabil aș fi putut să o fac de acum șase săptămâni. Dacă nu voiam să ajut, nu mă implicam în susținerea unor sponsorizări, finanțări ori aprobarea unor solicitări ale spitalului. Deși nu am dorit ca spitalul din orașul Caransebeș să fie declarat Covid, în subiecte strict medicale nu am intrat pentru că nu sunt de competența ministrului de Interne”, a replicat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.