Banii furați de la o casă de schimb valutar din Caransebeș, ascunși în borcane de sticlă îngropate în pământ?!

explo 1000x200

La primele ore ale dimineții, persoanele bănuite de furtul unui seif metalic dintr-o casă de schimb valutar din Caransebeș au avut parte de o vizită inopinată. Polițiștii cărășeni au efectuat percheziții domiciliare, pe raza comunei Zăvoi, pentru a proba săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Doi bărbați, de 31, respectiv 32 de ani, unul domiciliat în județul Arad, iar celălalt în Zăvoi, sunt bănuiți că în noaptea de ieri, 28 spre 29 aprilie, au pătruns prin forțarea unei uși, în incinta unui centru comercial din Caransebeș, apoi în punctul de lucru al unei case de schimb valutar amplasată în aceeași locație, de unde au sustras un seif metalic conținând o sumă de bani.

Pe timpul desfășurării percheziției, asupra celor doi au fost găsite sume de bani în lei și euro, reprezentând o parte din banii din seif. Totodată, au fost găsite alte sume mari de bani, ascunse în borcane de sticlă, îngropate în pământ, în grădina locuinței, bani despre care există suspiciunea rezonabilă că au fost sustrași din seiful casei de schimb valutar.

Acțiunile au fost efectuate cu sprijinul Biroului de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin.

La activități au participat polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș, Poliția Orașului Oțelu Roșu, specialiști criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul I.P.J.Caraș-Severin.

Cercetările continuă și la această oră, împreună cu procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea documentării și probării întregii activități infracționale a persoanelor bănuite, tragerii la răspundere penală a acestora și recuperării întregului prejudiciu cauzat.