Grătarul de 1 Mai, mult prea costisitor anul acesta! Amenzi usturătoare pentru nerespectarea ordonanțelor militare

Anul 2020 schimbă regulile în ceea ce privește sărbătorirea Zilei Internaționale a Muncii. Din cauza pandemiei, grătarul va fi făcut acasă, în familie, fără ieșiri la iarbă verde și petreceri, așa cum se obișnuiește de 1 Mai. În caz contrar, amenzile aplicate de polițiști pentru nerespectarea ordonanțelor militare vor fi usturătoare.

Cei aproape 600 de polițiști, alături de care acționează în jur de 400 de forțe din cadrul Jandarmeriei, Poliției Locale și M.A.P.N., vor fi în stradă pentru siguranța oamenilor, dar și cu ochii-n patru pentru ca prima zi a lunii Mai să nu se transforme într-o adevărată catastrofă din punct de vedere al răspândirii temutului virus din China. De reținut este faptul că polițiștii nu vor da dovadă de toleranță vizavi de abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor ordonanţelor militare.

Polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să respecte distanța fizică, să evite aglomerațiile și să nu transforme următoarele zile într-o cursă pentru cumpărături.

În continuare, credincioșii nu se vor putea deplasa la cimitir pentru a-i pomeni pe cei trecuți în neființă, accesul în cimitire fiind permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de opt persoane.

Accesul este restricționat în păduri și în zone cunoscute ca fiind atractive pentru ieșirea la iarbă verde. Din acest motiv, echipajele de ordine publică vor supraveghea toate aceste zone în care, în mod tradițional, se încing grătarele.

Sancțiunile pentru nerespectarea ordonanțelor militare pornesc de la 2.000 de lei până la 20.000 de lei.

„Anul acesta, toţi trebuie să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială, să respectăm ordonanţele militare şi să rămânem acasă”, transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Sursa foto: ziarulclujean.ro.