Halucinant! Un bărbat din Timiș prins beat la volan, fără permis și… hoț!

Polițiștii Secției 4  Timișoara au depistat azi-dimineață un bărbat care. după ce inițial a fost oprit pentru consum de băuturi alcoolice, în urma cercetărilor polițiștilor s-a dovedit că a comis infracțiunea de furt și că nu deținea nici permis auto. 

Un bărbat de 30 de ani din Timișoara a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Cetății din municipiu, în jurul orei 03.00 în dimineața de 30 aprilie. La testarea etilotest a bărbatului, aparatul a indicat o alcoolemie de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus ulterior la spital pentru recoltarea probelor biologice. În paralel, cercetările efectuate de polițiști au scos la iveală faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. După ce au controlat autoturismul condus de bărbat, polițiștii au găsit acolo o trusă de scule, un casetofon auto, un acumulator auto, 20 de litri de motorină și patru litri de ulei auto. După alte cercetări, polițiștii au constatat că bunurile găsite au fost sustrase cu două ore mai devreme dintr-un autocamion și dintr-un autoturism parcate în curtea unui imobil de pe strada Dunărea din Timișoara. Bărbatul era însoțit de un alt tânăr de 25 de ani.

Ambii inculpați sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Bărbatului de 30 de ani i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere. De asemenea, ambii bărbați au fost sancționați cu o amendă de 20.000 de lei pentru încălcarea Ordonanței Militare care prevede restricționarea circulației, mai exact, nu aveau declarație pe propria răspundere.