Ordin de ministru. Controale amănunțite în maternitățile din Caraș-Severin

Maternitățile din Caraș-Severin vor fi luate la puricat de echipele de control ale Direcției de Sănătate Publică. Ordinul a fost dispus de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, aflată astăzi într-o vizită de lucru în județul Timiș.

Toate unitățile spitalicești din Caraș-Severin în care funcționează secții de obstetrică-ginecologie, de neonatologie și maternități sunt supuse unor ample controale până în 15 februarie. Principala țintă este prevenirea infecțiilor nosocomiale, care se dovedesc deosebit de periculoase mai ales la nou-născuți, în special cele generate de stafilococul auriu meticilinorezistent. Controalele survin în baza unui ordin al ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Echipele de control sunt însoțite de personal specializat din cadrul Compartimentului de Epidemiologie.

Vor fi monitorizate, printre altele, tehnicile de lucru, sterilizarea, dezinfecția, curățarea unităților medicale, dar și gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale și transmiterea acestor date pentru baza națională.

publicitate ziar expresb 1000x100

Într-o conferință de presă susținută la finalul anului trecut, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița a declarat că, la nivelul maternității din unitatea pe care o reprezintă, nu au fost înregistrate infecții nosocomiale. Cel puțin, până în luna decembrie.

CITEȘTE ȘI: Niciun pericol la Spitalul Județean de Urgență din Reșița!